Wykonanie
U mnie na blogu przepisów na kotlety mielone jest sporo, ale tak jak już
pisałam kilka
razy nie lubię robić takich samych potraw, za każdym razem staram się coś zmienić, dodać, odjąć lub zamienić jakiś składnik..tym razem są kotleciki z
imbirem, na blogu w
sumie też są [ klik], ale te są bez
sera, ale z dodatkiem
śmietany..takie kotleciki są bardzo soczyste i smaczne.Bardzo szybkie do zrobienia...wystarczy kilka minut,aby wymieszać
mięsko i już można smażyć kotleciki..ja czasem
mięsko szykuję z samego rana, wtedy smaki przypraw pięknie połączą się z mięskiem.70 dkg
mięsa mielonego1
cebula2-3 łyżki
śmietany kwaśnej2
jajka2 łyżki
bułki tartej Oleofarm
sól czosnkowa
pieprzmajeranekimbirDo
mięsa wbić
jajka, dodać
bułkę tartą ,
śmietanę,
cebulkę oraz
przyprawy.Wyrobić
mięsko i uformować kotlety .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący
olej i smażyć z każdej strony.