600 g ziemniaków300 g karkówki100 g pieczarekpół cebuli100 g kolorowej paprykiszczypta oreganoszczypta bazyliiszczypta majeranku600 ml beszameluser żółty do posypaniatłuszcz do smażenia na sosdwie łyżki posiekanej papryki2 łyżki koncentratu2 ząbki czosnku2 łyżki oleju200 ml śmietany1 łyżeczka mąkipół szkl wodyszczypta oreganoszczypta bazyliisólpieprzZiemniaki obrać pokroić w grube plastry, Włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować ok 10 min. Odcedzić i ułożyć na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego.Mięso pokroić w cieniutkie plasterki i przysmażyć z obu stron na brązowy kolor. Odłożyć. Na patelnię dodać odrobinę tłuszczu i włożyć warzywa i pieczarki.Cebulę drobno posiekać, paprykę pokroić w paseczki i pieczarki w plasterki i przysmażyć, do smaku dodać sólpieprz i zioła. Wyłożyć równomiernie na ziemniakach. Polać beszamelem i posypać żółtym serem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 st . ok 30-40 min.Przygotować sos: W rondelku przyrumienić paprykę i czosnek, dodać wodę i rozrobioną z mąkąśmietanę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy. Ciągle mieszając zagotować sos po czym zmiksować blenderem.