Wykonanie
-
biszkopt4
jajka1 szkl
cukru1,5 szkl
mąki1 , 5 lyzeczki proszku do piecz4 lyzki
wodyCukier wanilinowyubić
jajka z
cukerm, dodać
wode,
mąke I
proszek do pieczenia .. Wymieszac.Upiec
biszkopt przekroić na dwa placki.-ciasto
orzechowe-Skł; 2 szkl.
mąki1 szkl.
cukru3
jajka1 szkl. posiekanych
orzechów10 dkg.
rodzynek6
jabłek1 łyżeczka
sody1 łyżeczka prosz. do piecz.0,5 kost.
margarynyJajka ubić z
cukrem ,
mąkę wymieszać z proszkiem i
sodą i rozdrobnioną
margaryną, stopniowo dodać do
jajekubijając. Na koniec dodać
orzechy, pokrojone w kostkę
jabłka i
rodzynki. Piec ok. 40 min.175°C.Masa;Skł; 0,5 l.
mleka1
budyń10 dkg. wiórek
kokosowych1
margaryna3/4 szkl
cukruMleko zagotować, wsypać
wiórki kokosowe i
budyńrozrobiony w małej ilości
mleka, ugotować, wystudzić.
Margarynę utrzeć z
cukrem, stopniowo dodać
budyń z wiórkami.PRZEKŁADAĆ -
biszkopt, masa, ciasto
orzechowe, masa,
biszkopt, polewa, wiórki.