Wykonanie
Upiec 1 cienki
biszkopt.-ciasto
miodowe-Skł; 30 dkg.
mąki15 dkg.
margaryny2 łyżki
miodu1 łyżeczka
sody2 łyżki
śmietany10 dkg.
cukru1
jajkoZagnieść ciasto, podzielić na dwie części, upiec 2 placki-masa budyniowa-Skł;0,5 l.
mleka2 budynie jasne6 łyżek
cukru1
margarynaZe składników ugotować
budyń. Wystudzić.
Margarynę utrzeć, stopniowo dodać
budyń.Przełożyć ciasta masą, polać polewą.-
mus jabłkowy-Skł; 1 kg.
jabłek1 szkl.
cukru1
galaretka czerwona1
galaretka żółtaJabłka obrać, zetrzeć i usmażyć z
cukrem.
Galaretki oddzielnie rozpuścić, każdą w 1/2 szkl.
wody.
Jabłka podzielić na dwieczęści, dodać
galaretki. wymieszać, przestudzić.PRZEŁOŻENIE CIASTA - placek
miodowy, krem,
jabłka z
czerwoną galaretką, krem,
biszkopt, krem,
jabłka z
żółtą galaretką, krem, placek
miodowy, polewa.