ßßß
 
            
        
 SKŁADNIKIok.600 g mąki3-4 łyżki miodu2 jajka2 łyżki śmietany1/2 kostki margaryny1/2 szklanki cukru2 płaskie łyżeczki sody30 dag orzechów włoskich10 dag margaryny3 łyżki miodu2 łyżki cukruMasa budyniowa:2 budynie waniliowe1/2 litra mleka3 łyżki cukru1 kostka margarynyMasa kajmakowa:puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowa masa kajmakowa . przyznam ,że wolę mleko, ponieważ jest mniej słodkie od masy.WYKONANIE:Mleko skondensowane gotujemy 2-3 godziny w wodzie.Na początek masa orzechowa. W garnuszku rozpuszczamy margarynę miód, cukier i dodajemy lekko posiekane orzechy. przez moment gotujemy i odstawiamy do ostudzenia.Następnie mąkę przesiewamy , łączymy z sodą i pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy części.Ciast rozwałkowujemy i wykładamy na dużą kwadratową lub prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Dwa ciasta pieczemy w 180 stopniach ok 30-35 min.Trzecie ciasto będzie z masą orzechową i również pieczemy w takiej samej temperaturze tylko trochę dłużej ok 40 min.Ciasta się studzą , a my przygotowujemy krem budyniowy. Budyń z cukrem mieszamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do gotującego się mleka budyń, mieszamy, by nie powstały grudki. Ostudzony budyń ucieramy z margaryną.Przekładamy ciasto. Na pierwszą część nakładamy masę budyniową i przykrywamy drugim ciastem.Na to wykładamy masę , która powstała z mleka skondensowanego.Wierzch snikersa , to ciasto z orzechami.Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężała masa.
SKŁADNIKIok.600 g mąki3-4 łyżki miodu2 jajka2 łyżki śmietany1/2 kostki margaryny1/2 szklanki cukru2 płaskie łyżeczki sody30 dag orzechów włoskich10 dag margaryny3 łyżki miodu2 łyżki cukruMasa budyniowa:2 budynie waniliowe1/2 litra mleka3 łyżki cukru1 kostka margarynyMasa kajmakowa:puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowa masa kajmakowa . przyznam ,że wolę mleko, ponieważ jest mniej słodkie od masy.WYKONANIE:Mleko skondensowane gotujemy 2-3 godziny w wodzie.Na początek masa orzechowa. W garnuszku rozpuszczamy margarynę miód, cukier i dodajemy lekko posiekane orzechy. przez moment gotujemy i odstawiamy do ostudzenia.Następnie mąkę przesiewamy , łączymy z sodą i pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy części.Ciast rozwałkowujemy i wykładamy na dużą kwadratową lub prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Dwa ciasta pieczemy w 180 stopniach ok 30-35 min.Trzecie ciasto będzie z masą orzechową i również pieczemy w takiej samej temperaturze tylko trochę dłużej ok 40 min.Ciasta się studzą , a my przygotowujemy krem budyniowy. Budyń z cukrem mieszamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do gotującego się mleka budyń, mieszamy, by nie powstały grudki. Ostudzony budyń ucieramy z margaryną.Przekładamy ciasto. Na pierwszą część nakładamy masę budyniową i przykrywamy drugim ciastem.Na to wykładamy masę , która powstała z mleka skondensowanego.Wierzch snikersa , to ciasto z orzechami.Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężała masa. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.