Wykonanie
            Hmmmm cud, 
miód i orzeszki – same pyszności w jednym cieście. Oto Snikers przesłany przez 
panią Joannę Łyga.SnikersSkładniki1 puszka masy kajmakowej210g 
orzechów włoskich0,5 kostki 
margaryny2 łyżki 
miodu120g 
cukru trzcinowegociasto 
miodowe4 szkl 
mąki0,5 szkl 
cukru1 
cukier waniliowy2 łyżki płynnego 
miodu1,5 łyżeczki 
sody1 kostka 
margaryny3 
jajkamasa budyniowa1l 
mleka3 budynie 
waniliowe1 łyżka 
mąki1 
cukier waniliowy3 łyżki 
cukru3 łyżki 
margaryny (do ugotowanego budyniu)Sposób przygotowaniaKrok 1Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 15 minut.Krok 2Na litrze 
mleka ugotować 
budyń z podanych składników.Gdy 
budyń przestygnie utrzeć mikserem z 3 łyżkami 
margaryny .Krok 3
Margarynę rozpuścić z 
cukrem trzcinowym i wanilinowym , dodać posiekane 
orzechy i chwilkę gotowań . Wszystko dobrze wymieszać .Krok 4Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na wielkość blaszki .Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia :)Krok 5Upiec 2 placki .Na trzecim surowym placku rozłożyć ciepłą masę 
orzechową i także upiec.Placki piec około 10/ 15 minut W TEMP 18 stopni.Ciasto z 
orzechami pieczemy troszkę dłużej.Krok 6Warstwy ciasta:1 blat ciasta nasączyć 
wodą z 
miodem i posmarować masą budyniową.Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta i także nasączamyDrugie ciasto smarujemy masą kajmakową i przykrywamy plackiem z 
orzechami.
