Wykonanie
Hmmmm cud,
miód i orzeszki – same pyszności w jednym cieście. Oto Snikers przesłany przez
panią Joannę Łyga.SnikersSkładniki1 puszka masy kajmakowej210g
orzechów włoskich0,5 kostki
margaryny2 łyżki
miodu120g
cukru trzcinowegociasto
miodowe4 szkl
mąki0,5 szkl
cukru1
cukier waniliowy2 łyżki płynnego
miodu1,5 łyżeczki
sody1 kostka
margaryny3
jajkamasa budyniowa1l
mleka3 budynie
waniliowe1 łyżka
mąki1
cukier waniliowy3 łyżki
cukru3 łyżki
margaryny (do ugotowanego budyniu)Sposób przygotowaniaKrok 1Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 15 minut.Krok 2Na litrze
mleka ugotować
budyń z podanych składników.Gdy
budyń przestygnie utrzeć mikserem z 3 łyżkami
margaryny .Krok 3
Margarynę rozpuścić z
cukrem trzcinowym i wanilinowym , dodać posiekane
orzechy i chwilkę gotowań . Wszystko dobrze wymieszać .Krok 4Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na wielkość blaszki .Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia :)Krok 5Upiec 2 placki .Na trzecim surowym placku rozłożyć ciepłą masę
orzechową i także upiec.Placki piec około 10/ 15 minut W TEMP 18 stopni.Ciasto z
orzechami pieczemy troszkę dłużej.Krok 6Warstwy ciasta:1 blat ciasta nasączyć
wodą z
miodem i posmarować masą budyniową.Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta i także nasączamyDrugie ciasto smarujemy masą kajmakową i przykrywamy plackiem z
orzechami.