Wykonanie
            Cały ten torcik przypomina mi 
magię Bożego Narodzenia- choinkę, prezenty i tą rodzinną atmosferę. Idealne połączenie placków z 
miodem i 
orzechami, pasty pomarańczowej z 
cynamonem i słodkiej masy kajmakowej. Dla mnie ciasto idealne, pomimo, że Święta już za nami.

Tortownica 24 cm
Biszkopty:600 g 
mąki170 g 
cukru2 
jajka2 
żółtka3 łyżki 
mleka3 łyżki 
miodu200 g 
margaryny2 łyżeczki 
sody16 g 
cukru waniliowegoMasa orzechowa na jeden blat:170 g 
orzechów włoskich4 łyżki 
cukru100 g 
margarynyMasa budyniowa:
Budyń śmietankowy 40 g2 łyżki 
cukru400 ml 
mlekaDodatkowo:5 łyżek pasty pomarańczowej z 
cynamonem (przepis tutaj)510 g kajmaku

Z składników na 
biszkopty zagniatamy gładkie jednolite ciasto. Masę dzielimy na trzy części. Każdą z części wykładamy w tortownicy.W garnku rozgrzewamy 4 łyżki 
cukru i 100 g 
margaryny, dodajemy posiekane 
orzechy i gotujemy. Studzimy i wykładamy na jeden z placków. 
Biszkopty pieczemy kolejno w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 20 minut.

Proszek budyniowy mieszamy z 100 ml 
mleka, resztę gotujemy z 
cukrem. Gdy 
mleko wrze wlewamy 
budyń i energicznie mieszamy. Przykrywamy ściereczką i studzimy.W tortownicy układamy jeden 
biszkopt, następnie 
budyń, pastę 
pomarańczową z 
cynamonem, drugi 
biszkopt, masę kajmakową i ostatni 
biszkopt z 
orzechami.Ważne! Masa kajmakowa musi 
mieć temperaturę pokojową, wtedy łatwiej się rozsmaruje.

