ßßß
 
            
         Składniki:CIASTO:¾ szklanki cukru4 szklanki mąki3 jajkaŁyżeczka sody2 łyżki śmietany3 łyżki mioduMASA:Kostka masła25 dag orzechów włoskich½ szklanki cukru1/3 szklanki mlekaWykonanie:Ciasto: Stopić miód z margaryną, jaja ubić z cukrem. Wymieszać, dodać mąkę i resztę składników. Zagnieść ciasto i podzielić na cztery części. Ciasto wykładać na małą tortownicą i piec każdą część z osobna, przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.Masa: Mleko rozgrzać i dodać cukier i zmielone orzechy. Podgotować przez ok. 5 minut. Wystudzoną masę utrzeć z masłem.Przekładanie: ¼ masy odłożyć na bok. Resztą przekładać placki. Odłożoną masą ozdobić torcik.
Składniki:CIASTO:¾ szklanki cukru4 szklanki mąki3 jajkaŁyżeczka sody2 łyżki śmietany3 łyżki mioduMASA:Kostka masła25 dag orzechów włoskich½ szklanki cukru1/3 szklanki mlekaWykonanie:Ciasto: Stopić miód z margaryną, jaja ubić z cukrem. Wymieszać, dodać mąkę i resztę składników. Zagnieść ciasto i podzielić na cztery części. Ciasto wykładać na małą tortownicą i piec każdą część z osobna, przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.Masa: Mleko rozgrzać i dodać cukier i zmielone orzechy. Podgotować przez ok. 5 minut. Wystudzoną masę utrzeć z masłem.Przekładanie: ¼ masy odłożyć na bok. Resztą przekładać placki. Odłożoną masą ozdobić torcik.