ßßß
Na samym początku podsmażamy ziarna kolendry w celu uwolnienia aromatu i studzimy . Wsypujemy kolendre wraz z resztą składników do moździerza i ucieramy na paste na samym końcu dodajemy olej i łączymy ze sobą wszystkie składniki.Następnym etapem produkcji curry jest rozgrzanie woka (może być duża patelnia) na dużym ogniu z olejem i podsmażenie do miękkości cebulki , w tym momencie dodajemy pastę curry i smażymy przez minutę.Następnie trzeba dodać warzywa stopniowo od najtwardszych do najbardziej miękkich co 30 sekund. Gdy już wszystkie warzywa będą na woku dodajemy bulion i zmniejszamy ogień do średniej mocy (dusimy pod przykryciem około 15 minut). W tym momencie zdejmij pokrywkę z woka i gotuj jeszcze przez 3 minuty w celu odparowania płynu.Wmieszaj do potrawy mleko kokosowe (wcześniej zahartowane) oraz sok z limonki . Dopraw solą i pieprzem. Usmaż na suchej patelni grzanki i dodaj je do Curry jako dodatek .
Smacznego !