Wykonanie
Na wtorkowe śniadanie placuszki smażę. Podwójnie jaglane - za sprawą
mąki jaglanej oraz
mleka jaglanego . Do smaku dodaję
wanilię,
cynamon oraz
banana . Jest w nich też
orzechowy akcent w postaci mielonych
orzechów laskowych . Niezwykle lekkie i delikatne. Podane z korzennym musem z
awokado i
banana w pełni uszczęśliwiły mój poranek :)
wegańskie
orzechowo-
bananowe jaglane placuszki podane z korzennym musem
awokado-
banan oprószone
kakaovegan hazelnut-
banana millet pancakes served with gingerbread
avocado-
banana mousse sprinkled with cocoaSkładniki:
- 1/2 szklanki
mąki jaglanej- łyżka mielonych
orzechów laskowych- łyżeczka
cukru kokosowego (opcjonalnie)- szczypta
proszku do pieczenia i
sody oczyszczonej- ok. 1/4 szklanki
mleka jaglanego (lub inne, roślinne)- 1/2 dużego dojrzałego
banana*można też dodać 'jajko' z mielonego
siemienia lnianego ;)Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie połączyć z rozgniecionym
bananem oraz
mlekiem. Ciasto ma wyjść gęste. Smażyć na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej (najlepiej
olejem kokosowym) patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!mus : 1/2 dojrzałego małego
awokado, 1/2 dojrzałego
banana,
przyprawa do piernika - zmiksować oraz dodać skórkę z
pomarańczy~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Jeszcze raz jedno ogromne DZIĘKUJĘ ! Za to, że jesteście i za wszystkie przemiłe komentarze :)Motywująco dzisiaj... ;)Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód. Martin Luther KingMiłego dnia!