ßßß
migdałowo-kokosowe ‚twarogowe’ placuszki owsiane podane z jagodami goji, płatkami kokosowymi, kiwi oraz jagodamialmond-coconut oat pancakes (with almond „cottage cheese”) served with goji berries, coconut flakes, kiwi and blueberriesSkładniki:1/2 szklanki mąki owsianej
łyżeczka cukru kokosowego1/3 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 łyżeczki sody oczyszczonejłyżka wiórek kokosowychłyżka mielonego (złotego) siemienia lnianegook. 1/3 szklanki mleka migdałowego (domowe)1-2 łyżki waniliowego twarożku migdałowego (domowy)Wymieszać ze sobą suche składniki. Następnie dodać twarożek oraz mleko – ma wyjść gęste, ale dające się rozprowadzić na patelni, ciasto. Smażyć dowolnej wielkości placuszki, na suchej lub natłuszczonej olejem kokosowym, patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Wczoraj spieszyłam się jak nigdy, a cały dzień i tak wynagrodził mi ten pośpiech. Było słonecznie, skończyłam szybciej szkołę, poszłam wcześniej spać, bym mogła wstać dziś rano wypoczęta. Po szkole przeczytałam jeszcze Wasze komentarze do wczorajszego posta i znowu chcę Wam ogromnie podziękować, wiele dla mnie znaczą te wszystkie słowa. Dziękuję z całego serca!Miłego czwartku!