Wykonanie
Zostało mi jeszcze trochę
twarożku z
migdałów, więc wykorzystuję go w dzisiejszych placuszkach . Oczywiście wraz z domowym
mlekiem migdałowym . Jak dla mnie
migdały świetnie smakują w towarzystwie
kokosa, więc w środku
ukryłam też
wiórki kokosowe . Placuszki wyszły lekkie, delikatne i puszyste – porównałabym je do biszkopcików. Podałam je wraz z zdrowymi
jagodami goji, aromatycznymi
płatkami kokosowymi, soczystym
kiwi oraz już niestety ostatnimi z mojej zamrażalki letnimi
jagodami . Tak prosto, bez zbędnych dodatków, po prostu pysznie
migdałowo-
kokosowe ‚twarogowe’ placuszki owsiane podane z
jagodami goji,
płatkami kokosowymi,
kiwi oraz
jagodamialmond-coconut oat pancakes (with almond „cottage cheese”) served with goji berries, coconut flakes,
kiwi and blueberriesSkładniki:1/2 szklanki
mąki owsianej
łyżeczka
cukru kokosowego1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia1/3 łyżeczki
sody oczyszczonejłyżka wiórek
kokosowychłyżka mielonego (złotego)
siemienia lnianegook. 1/3 szklanki
mleka migdałowego (domowe)1-2 łyżki
waniliowego twarożku migdałowego (domowy)Wymieszać ze
sobą suche składniki. Następnie dodać
twarożek oraz
mleko – ma wyjść gęste, ale dające się rozprowadzić na patelni, ciasto. Smażyć dowolnej wielkości placuszki, na suchej lub natłuszczonej
olejem kokosowym, patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Wczoraj spieszyłam się jak nigdy, a cały dzień i tak wynagrodził mi ten pośpiech. Było
słonecznie, skończyłam szybciej szkołę, poszłam wcześniej spać, bym mogła wstać dziś rano wypoczęta. Po szkole przeczytałam jeszcze Wasze komentarze do wczorajszego posta i znowu chcę Wam ogromnie podziękować, wiele dla mnie znaczą te wszystkie słowa. Dziękuję z całego
serca!Miłego czwartku!