ßßß Cookit - przepis na Z migdałowym twarożkiem.

Z migdałowym twarożkiem.

nazwa

Wykonanie

Zostało mi jeszcze trochę twarożku z migdałów, więc wykorzystuję go w dzisiejszych placuszkach . Oczywiście wraz z domowym mlekiem migdałowym . Jak dla mnie migdały świetnie smakują w towarzystwie kokosa, więc w środku ukryłam też wiórki kokosowe . Placuszki wyszły lekkie, delikatne i puszyste – porównałabym je do biszkopcików. Podałam je wraz z zdrowymi jagodami goji, aromatycznymi płatkami kokosowymi, soczystym kiwi oraz już niestety ostatnimi z mojej zamrażalki letnimi jagodami . Tak prosto, bez zbędnych dodatków, po prostu pysznie
migdałowo-kokosowe ‚twarogowe’ placuszki owsiane podane z jagodami goji, płatkami kokosowymi, kiwi oraz jagodami
almond-coconut oat pancakes (with almond „cottage cheese”) served with goji berries, coconut flakes, kiwi and blueberries
Składniki:
1/2 szklanki mąki owsianej
łyżeczka cukru kokosowego
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
łyżka wiórek kokosowych
łyżka mielonego (złotego) siemienia lnianego
ok. 1/3 szklanki mleka migdałowego (domowe)
1-2 łyżki waniliowego twarożku migdałowego (domowy)
Wymieszać ze sobą suche składniki. Następnie dodać twarożek oraz mleko – ma wyjść gęste, ale dające się rozprowadzić na patelni, ciasto. Smażyć dowolnej wielkości placuszki, na suchej lub natłuszczonej olejem kokosowym, patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Wczoraj spieszyłam się jak nigdy, a cały dzień i tak wynagrodził mi ten pośpiech. Było słonecznie, skończyłam szybciej szkołę, poszłam wcześniej spać, bym mogła wstać dziś rano wypoczęta. Po szkole przeczytałam jeszcze Wasze komentarze do wczorajszego posta i znowu chcę Wam ogromnie podziękować, wiele dla mnie znaczą te wszystkie słowa. Dziękuję z całego serca!
Miłego czwartku!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/03/weganskie-z-twarozkiem.html