ßßß

kokosowe jaglano-owsiane placuszki z malinami, jagodami goji, bananem oraz migdałamicococnut millet-oat pancakes with rapsberries, goji berries, banana and almondsSkładniki:3 łyżki mąki owsianej
3 łyżki mąki jaglanejłyżka mielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wodyłyżeczka cukru kokosowegołyżka wiórek kokosowych1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (zazwyczaj używam bezglutenowy)ok. 1/3 – 1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: waniliowe owsiane)Na początek przygotować ‚jajko’ z siemienia. Następnie wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać mleko oraz siemię i dokładnie połączyć. Smażyć na rozgrzanej – natłuszczonej lub suchej patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Często ‚łapię się’ na tym, że nie warto martwić się na zapas, bo zazwyczaj coś okazuje się być nie tak strasznym i trudnym jak się wydawało. Tym bardziej mając wiedzę nie ma się czym przejmować. Szkoda zdrowia! Czas to w końcu ‚zakodować’ i stres skutecznie eliminować. Ten dobry, pozytywny może pozostać, bo motywuje i wbrew pozorom służy człowiekowi 😉Miłego wtorku!