Wykonanie
Klasyczne placuszki z
mąki jaglanej oraz owsianej . Z dodatkiem aromatycznych wiórek
kokosowych . Lekkie, puszyste, rozpływające się w ustach! Podane z letnimi
malinami,
bananem, zdrowymi
jagodami goji oraz kawałkami chrupiących
migdałów . Prosto, smacznie, zdrowo
kokosowe jaglano-owsiane placuszki z
malinami,
jagodami goji,
bananem oraz
migdałamicococnut millet-oat pancakes with rapsberries, goji berries,
banana and almondsSkładniki:3 łyżki
mąki owsianej
3 łyżki
mąki jaglanejłyżka mielonego
siemienia lnianego + 3 łyżki
wodyłyżeczka
cukru kokosowegołyżka wiórek
kokosowych1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia (zazwyczaj używam bezglutenowy)ok. 1/3 – 1/2 szklanki
mleka roślinnego (tu:
waniliowe owsiane)Na początek przygotować ‚jajko’ z siemienia. Następnie wymieszać ze
sobą suche składniki. Dodać
mleko oraz siemię i dokładnie połączyć. Smażyć na rozgrzanej – natłuszczonej lub suchej patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Często ‚łapię się’ na tym, że nie warto martwić się na zapas, bo zazwyczaj coś okazuje się być nie tak strasznym i trudnym jak się wydawało. Tym bardziej mając wiedzę nie ma się czym przejmować. Szkoda zdrowia! Czas to w końcu ‚zakodować’ i stres skutecznie eliminować. Ten dobry, pozytywny może pozostać, bo motywuje i wbrew pozorom służy człowiekowi 😉Miłego wtorku!