Wykonanie

Składniki na zupę:1
udko z kurczaka5-6
ziemniaków1 mały
por2 średnie
marchewki1
pietruszka2
ziela angielskie1
liść laurowy1 łyżka poszatkowanego
koperku1 łyżka poszatkowanej
natki pietruszki3 litry
wody1 łyżka
przyprawy do zup1
kostka rosołowaząbek
czosnku3 łyżki
śmietanySkładniki na zasmażkę :5 plasterków
boczku1 łyżka
smalcu1
cebula4 łyżki
mąkiUdko zalej
wodą, dodaj
liść laurowy ,
ziele angielskie i zagotuj. Do gotującego się
mięsa dodaj: obrane i pokrojone w kostkę
ziemniaki, obrane i starte na tarce o grubych oczkach
marchewkę i
pietruszkę, ząbek
czosnku,
koperek,
natkę pietruszki,
przyprawę do zup i
kostkę rosołową.
Pora przetnij wzdłuż na pół, a następnie poszatkuj w cienkie paseczki i dodaj do zupy. Wszystko razem gotuj do miękkości
mięsa i warzyw.

Gotująca się zupa........................Na patelni na rozgrzanym
smalcu usmaż pokrojony w kostkę
boczek, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę
cebulę.

Smażący się
boczek z
cebulką..................Wszystko razem podsmaż do zrumienienia się
cebuli, po czym dodaj
mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj i samaż do momentu powstania tak jakby piany.

Gotowa zasmażka........................Przelej wszystko do gotującej się zupy, jednocześnie cały czas mieszając zupę tak aby nam nie powstały grudki. Dodaj
śmietanę i wszystko razem zagotuj. Smacznego!

Zupa ziemniaczana z
porem...............................