ßßß
Bułki do hamburgerów duże xxlsałata lodowapomidoryogórek zielonycebula czerwonasól, pieprzsos hamburgerowy kupnymajonez gęstykotlety do hamburgerów wołowe, zrobione samemu.plastry żółtego sera
Wykonanie:Bułki przekrajmy na pół i podpiekamy w piekarniku na 190C przez 5-8 min ( aż będą mocno ciepłe, ale pilnujmy by ich nie wysuszyć )Smarujemy spód bułki majonezem, układamy warstwowo warzywa oraz kotlet z plastrem sera ( w dowolnej kolejności, przy czym kotlet powinien być w środku, pomiędzy dwiema warstwami warzyw) w środkowej warstwie smarujemy sos hamburgerowy oraz przyprawy. Bułkę górną smarujemy majonezem lub sosem jak kto woli i przykrywamy całość.Sałatę lodową do cheesburgerów siekamy na drobne paski.Kotlety wołowe do cheesburgerów: 4-5 szt500 gr mięsa wołowego1 jajkoplastry zółtego serasól, pieprz1 cebula4 łyżki bułki tartejCebulę obrać, posiekać w drobniutką kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce z mięsem, wyrobić na gładką masę, podzielić na 4-5 kulki mięsne które, spłaszczamy na cienki kotlet i smażymy na grillowej patelni ( jeśli używamy zwykłej patelni polewamy odrobiną oleju) Na każdym kotlecie układamy plaster żółtego sera, przykrywamy pokrywką i na najmniejszym gazie lub funkcji grzewczej trzymamy do momentu rozpuszczenia się sera.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Ser turecki peyniri z warzywamiBułeczki na gorąco >