ßßß
 
            
         Bułki do hamburgerów duże xxlsałata lodowapomidoryogórek zielonycebula czerwonasól, pieprzsos hamburgerowy kupnymajonez gęstykotlety do hamburgerów wołowe, zrobione samemu.plastry żółtego sera
Bułki do hamburgerów duże xxlsałata lodowapomidoryogórek zielonycebula czerwonasól, pieprzsos hamburgerowy kupnymajonez gęstykotlety do hamburgerów wołowe, zrobione samemu.plastry żółtego sera Wykonanie:Bułki przekrajmy na pół i podpiekamy w piekarniku na 190C przez 5-8 min ( aż będą mocno ciepłe, ale pilnujmy by ich nie wysuszyć )Smarujemy spód bułki majonezem, układamy warstwowo warzywa oraz kotlet z plastrem sera ( w dowolnej kolejności, przy czym kotlet powinien być w środku, pomiędzy dwiema warstwami warzyw) w środkowej warstwie smarujemy sos hamburgerowy oraz przyprawy. Bułkę górną smarujemy majonezem lub sosem jak kto woli i przykrywamy całość.Sałatę lodową do cheesburgerów siekamy na drobne paski.Kotlety wołowe do cheesburgerów: 4-5 szt500 gr mięsa wołowego1 jajkoplastry zółtego serasól, pieprz1 cebula4 łyżki bułki tartejCebulę obrać, posiekać w drobniutką kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce z mięsem, wyrobić na gładką masę, podzielić na 4-5 kulki mięsne które, spłaszczamy na cienki kotlet i smażymy na grillowej patelni ( jeśli używamy zwykłej patelni polewamy odrobiną oleju) Na każdym kotlecie układamy plaster żółtego sera, przykrywamy pokrywką i na najmniejszym gazie lub funkcji grzewczej trzymamy do momentu rozpuszczenia się sera.
Wykonanie:Bułki przekrajmy na pół i podpiekamy w piekarniku na 190C przez 5-8 min ( aż będą mocno ciepłe, ale pilnujmy by ich nie wysuszyć )Smarujemy spód bułki majonezem, układamy warstwowo warzywa oraz kotlet z plastrem sera ( w dowolnej kolejności, przy czym kotlet powinien być w środku, pomiędzy dwiema warstwami warzyw) w środkowej warstwie smarujemy sos hamburgerowy oraz przyprawy. Bułkę górną smarujemy majonezem lub sosem jak kto woli i przykrywamy całość.Sałatę lodową do cheesburgerów siekamy na drobne paski.Kotlety wołowe do cheesburgerów: 4-5 szt500 gr mięsa wołowego1 jajkoplastry zółtego serasól, pieprz1 cebula4 łyżki bułki tartejCebulę obrać, posiekać w drobniutką kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać w misce z mięsem, wyrobić na gładką masę, podzielić na 4-5 kulki mięsne które, spłaszczamy na cienki kotlet i smażymy na grillowej patelni ( jeśli używamy zwykłej patelni polewamy odrobiną oleju) Na każdym kotlecie układamy plaster żółtego sera, przykrywamy pokrywką i na najmniejszym gazie lub funkcji grzewczej trzymamy do momentu rozpuszczenia się sera. Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Ser turecki peyniri z warzywamiBułeczki na gorąco >
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Ser turecki peyniri z warzywamiBułeczki na gorąco >