ßßß
Cookit - przepis na Łączna liczba wyświetleń
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Łączna liczba wyświetleń
Składniki
Boczek
Pieczarki
Mięso mielone
Szynka
Jajko
Chleb
Cebula
Czosnek
Sól
Pieprz
Kminek
Boczek wędzony
Mąka
Papryka słodka
Grzyby suszone
Natka pietruszki
Wykonanie
Mielone w panierce z
boczku
z duszonymi
pieczarkami
Składniki25 dkg
mięsa mielonego
z
szynki
1
jajko
1 mała kromka czerstwego
chleba
1 mała
cebulka
2 ząbki
czosnku
lub
czosnek
granulowany
sól
,
pieprz
kminek
mielonydodatkowo:
boczek wędzony
- tyle plasterków, ile kotletówdo obtoczenia:3-4 łyżki
mąki
1/2 łyżeczki
papryki słodkiej
pieczarki
duszone:10 dkg
pieczarek
kilka
suszonych grzybów
1
cebula
natka pietruszki
sól
,
pieprz
Sposób przygotowania
Chleb
namoczyć, odcisnąć i wymieszać z pozostałymi składnikami kotetów na jednolitą masę. Uformować podłużne pulpeciki (mi wyszło 6) i obtoczyć w
mące
wymieszanej z
papryką
. Obsmażyć ze wszytskich stron i osączyć na papierowym ręczniku.Kiedy pulpety lekko przestygą, zawinąć je w
boczek
i ponownie obsmażyć.
Grzyby
namoczyć.
Cebulę
pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym
oleju
. Dodać pokorjone w plastry
pieczarki
. Podsmażyć.
Grzyby suszone
pokroić drobno.
Pieczarki
zalać
wodą
z moczenia
grzybów
, dodać
grzyby
i posiekaną drobno
pietruszkę
. Smażyć do odparowania
wody
. Doprawić
solą
i
pieprzem
.
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/mielone_w_boczku.htm
Przepisy powiązane
Kotleciki ziemniaczane z boczkiem
Frittata z szynka i pieczarkami
Klops z jajkami
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Baba Ziemniaczana
Składniki powiązane (0)