Wykonanie
Sezon na
szparagi :)Składniki1
filet z kurczaka250 g
szparagów zielonych1/2
pora1/2
młodej cukinii1 mały
jogurt naturalnysól,
pieprzczubryca czerwona1 łyżka
mąkiSposób przygotowania
Kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i
mąką.
Cukinię pokroić w zapałkę,
pora w półplasterki.
Szparagi złamać, zdrewniała część odłożyć, resztę pokroić w plasterki zostawiając główki w całości.
Cukinię i
pora podsmażyć przez 3 minuty, dodać
kurczaka, smażyć koleje 5 minut często mieszając. Całość podlać
wodą, ok 3/4 szklanki, dorzucić
szparagi i gotować pod przykryciem 10 minut. Doprawić
solą i
pieprzem. Zdjąć z ognia i zalać
jogurtem, wymieszać. Podawać z
ryżem. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL