Wykonanie
Pierwszy dzień szkoły. Pamiętacie, jak to było?:) Chłodne wrześniowe poranki. Drożdżówka z
makiem i kanapki z
żółtym serem. Pachnące drukiem podręczniki i stos nowiutkich zeszytów, który - koniec końców - w listopadzie redukował się do jednego zeszytu "do wszystkiego":)Oranżada z kapslem...Trochę tęskno za szkołą, za studiami... Dzisiejszy przepis jest, więc trochę "szkolny":) Pyszne kawałki
kurczaka w chrupiącej, krakersowej panierce można zapakować dziecku na drugie śniadanie. Można je również podać na talerzu w towarzystwie
sałaty. A na imprezie maczać je w
sosie czosnkowym...Przepis pochodzi z bloga "Na Grabinie":)Składniki:
piersi z kurczakajogurt naturalnysólpieprzkrakersyPiersi z kurczaka myjemy i kroimy w paski. Wkładamy je do miseczki, solimy,
pieprzymy i zalewamy
jogurtem naturalnym. Mieszamy. Wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Krakersy wkładamy do woreczka i kruszymy.Kawałki
kurczaka obtaczamy krakersach. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 min. (aż się ładnie zarumienią).Czasami do
krakersów dodaję
sezam.
Kurczak w tym wydaniu jest niesamowicie delikatny. A robi się go naprawdę szybko:)Dobrego wieczoru,Biedronka