ßßß Cookit - przepis na Drobiowe roladki z lazurem i papryką w krakersowo-kukurydzianej panierce

Drobiowe roladki z lazurem i papryką w krakersowo-kukurydzianej panierce

nazwa

Wykonanie

Prosty przepis na drobiowe roladki, którym dodaje charakteru intensywny w smaku ser pleśniowy. Po usmażeniu fajnie się rozpływa i doskonale współgra ze smakiem papryki. Polecam na niedzielny obiadek, do ziemniaków i sałatki.
Składniki 5 roladek:
pojedyncza pierś z kurczaka
połowa serka z niebieską pleśnią (mój miał 80 g)
1/4 czerwonej papryki
sól, pieprz
Składniki na panierkę:
pół szklanki małych krakersików
pół szklanki płatków kukurydzianych
mąka
jajko
Kurczaka pokroić na kawałki, rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Lazur pokroić w słupki, paprykę w drobniutką kosteczkę. Na każdym kawałku mięsa układać ser i trochę papryki. Zwijać w roladki, można zabezpieczyć wykałaczkami. Krakersy i płatki zmielić częściowo w malakserze (nie może to być piasek, tylko raczej większe okruszki) lub zgnieść walkiem do ciasta. Roladki zanurzać w mące, maczać w jajku a następnie w panierce. Smażyć na złoty kolor.
Przepis bierze udział w akcji:
Ewka
Źródło:http://w-strefie-smaku.blogspot.com/2013/09/drobiowe-roladki-z-lazurem-i-papryka-w.html