Prosty przepis na drobiowe roladki, którym dodaje charakteru intensywny w smaku ser pleśniowy. Po usmażeniu fajnie się rozpływa i doskonale współgra ze smakiem papryki. Polecam na niedzielny obiadek, do ziemniaków i sałatki.Składniki 5 roladek:pojedyncza pierś z kurczakapołowa serka z niebieską pleśnią (mój miał 80 g)1/4 czerwonej paprykisól, pieprzSkładniki na panierkę:pół szklanki małych krakersikówpół szklanki płatków kukurydzianychmąkajajkoKurczaka pokroić na kawałki, rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Lazur pokroić w słupki, paprykę w drobniutką kosteczkę. Na każdym kawałku mięsa układać ser i trochę papryki. Zwijać w roladki, można zabezpieczyć wykałaczkami. Krakersy i płatki zmielić częściowo w malakserze (nie może to być piasek, tylko raczej większe okruszki) lub zgnieść walkiem do ciasta. Roladki zanurzać w mące, maczać w jajku a następnie w panierce. Smażyć na złoty kolor.Przepis bierze udział w akcji:Ewka