ßßß Cookit - przepis na Kotlet W Chrupiącej Panierce Z Płatków Kukurydzianych

Kotlet W Chrupiącej Panierce Z Płatków Kukurydzianych

nazwa

Wykonanie

Opis : Co tu dużo pisać, czy użyjemy piersi z kurczaka czy schabu, mięso w środku będzie soczyste, a nasza panierka chrupiąca. Ale tylko podana na świeżo zachowa chrupkość.
Idealne nadaje się na obiad lub imprezę w towarzystwie dipów.
Pochodzenie : przepis własny
Ilość : 2 pojedyncze piersi z kurczaka
Składniki :
2 pojedyncze piersi z kurczaka
sól
pieprz
mąka do obtoczenia
1 jajko
2 szkl. płatków kukurydzianych
olej
Przygotowanie :
Piersi z kurczaka rozbić wg upodobań.
Posolić i popieprzyć.
Obtoczyć z każdej strony w mące.
Obtoczyć z każdej strony w jajku.
Płatki kukurydziane zgnieść w dłoni.
Piersi dokładnie obtoczyć w płatkach.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim płomieniu z obu stron do momentu zarumienienia panierki.
Podawać na świeżo (wtedy panierka zachowa chrupkość) lub na zimno (wtedy panierka zmięknie) w towarzystwie dipów i sałatek i innych dodatków.
Źródło:http://dariaanna.blogspot.com/2011/10/kotlet-w-chrupiacej-panierce-z-patkow.html