Wykonanie
Opis : Co tu dużo pisać, czy użyjemy
piersi z kurczaka czy
schabu,
mięso w środku będzie soczyste, a nasza panierka chrupiąca. Ale tylko podana na świeżo zachowa chrupkość.Idealne nadaje się na obiad lub imprezę w towarzystwie dipów.Pochodzenie : przepis własnyIlość : 2 pojedyncze
piersi z kurczakaSkładniki :2 pojedyncze
piersi z kurczakasólpieprzmąka do obtoczenia1
jajko2 szkl.
płatków kukurydzianycholejPrzygotowanie :
Piersi z kurczaka rozbić wg upodobań.Posolić i popieprzyć.Obtoczyć z każdej strony w
mące.Obtoczyć z każdej strony w
jajku.
Płatki kukurydziane zgnieść w dłoni.Piersi dokładnie obtoczyć w płatkach.Smażyć na rozgrzanym
oleju, na średnim płomieniu z obu stron do momentu zarumienienia panierki.Podawać na świeżo (wtedy panierka zachowa chrupkość) lub na zimno (wtedy panierka zmięknie) w towarzystwie dipów i sałatek i innych dodatków.