ßßß
Opis : Co tu dużo pisać, czy użyjemy piersi z kurczaka czy schabu, mięso w środku będzie soczyste, a nasza panierka chrupiąca. Ale tylko podana na świeżo zachowa chrupkość.Idealne nadaje się na obiad lub imprezę w towarzystwie dipów.Pochodzenie : przepis własnyIlość : 2 pojedyncze piersi z kurczakaSkładniki :2 pojedyncze piersi z kurczakasólpieprzmąka do obtoczenia1 jajko2 szkl. płatków kukurydzianycholejPrzygotowanie :Piersi z kurczaka rozbić wg upodobań.Posolić i popieprzyć.Obtoczyć z każdej strony w mące.Obtoczyć z każdej strony w jajku.Płatki kukurydziane zgnieść w dłoni.Piersi dokładnie obtoczyć w płatkach.Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim płomieniu z obu stron do momentu zarumienienia panierki.Podawać na świeżo (wtedy panierka zachowa chrupkość) lub na zimno (wtedy panierka zmięknie) w towarzystwie dipów i sałatek i innych dodatków.