Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Smalec z dzika z
grzybamiKiełbasa krajana z dzika »Pasztet z dzika
Składniki:- 1kg okrawki
mięsa z dzika tzw. gulaszowe czyli II kl,- 0,5kg kg podgardla z dzika,- 0,5
fileta z indyka,- pół wątroby z dzika,- 4
marchewki średniej wielkości,- 2 szt
selera,-
listek laurowy i
ziele angielski do gotowania- 0,5g/kg
gałki muszkatołowej,- 1g/kg jałowca,-
sól 17g/kg,- 1g/kg
pieprzu czarnego-
suszone grzybySposób przygotowania:
Mięso pokroić w grube kawałki i lekko obsmażyć na gorącym tłuszczu. To samo zrobić z warzywami.Wszystkie składniki włożyć do garnka lekko podlać
wodą, dodać
listek laurowy,
ziele angielskie,
suszone grzyby i
pieprz do smaku. Wszystko dusić do miękkości na małym ogniu, aż się będzie rozpadało.Wystudzić i zemleć na sitku 3mm, a następnie rozdrobnić blenderem lub kutrem. Do otrzymanej masy dodać:- 4
jaja,- 4 łyżki
bułki tartej,- startą
gałkę muszkatołową,
pieprz i
jałowiec oraz
sól.Jeśli masa jest sucha należy dodać trochę
wywaru, który pozostał po gotowaniu
mięsa i warzyw. Można dodać jeszcze suszone krojone
grzyby (np
borowiki).Masę przełożyć do foremek. Położyć na wierzch plasterki
boczku z dzika.
Piec ok 1h. W temp. 180 st.Smacznegowtorek, 13 grudnia 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter