Wykonanie
Składniki:-
mięso na
wywar (np.
żeberka, udka, kości wołowe) ja użyłam 2 udka-
sól morska- 3
marchewki- 2
pietruszki- pół
selera- pół
pora- 5
pomidorów-
bazylia - 3 gałązki-
pieprz- pół
cebuli- ząbek
czosnkuWykonanie:
Mięso na
wywar włożyć do garnka i zagotować. Gdy
woda zacznie wrzeć zmniejszyć płomień na minimum i gotować ok 2h.Pod koniec gotowania dodać
sól do smaku i wrzucić obraną
marchewke,
pietruszkę,
seler,
por,
cebulę i
czosnek (pokroić tak jak chce się te warzywa jeść - ja gotowałam w całości bo później z
mięsa i warzyw robiłam krokiety).Gotować 30 minut. W tym czasie sparzyć i obrać ze skórki
pomidory, następnie je zblenderować razem z
bazylia i dodać do
wywaru. Gotować 15 minut, doprawić
solą i
pieprzem.Podanie:Absolutnie bez
ryżu i
makaronu, jeśli nie możemy zjeść samej zupy, można dodać grzanki najlepiej własnej roboty (
chleb 15 minut w piekarniku).SMACZNEGO!