ßßß
Wykonanie:Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać.Ziemniaki wyszorować, zdjąć skórkę/lub obrać/ i obgotować w lekko osolonej wodzie. Ziemniaki nie mogą być rozgotowane , powinny być półtwarde. Przestudzone ziemniaczki posypać delikatnie przyprawami i owinąć w plastry sera. Przygotować po 2 plasterki boczku na każdy kartofelek. Plastry położyć jeden na drugim w krzyż i ułożyć na nich ziemniaka . Ściśle owinąć każdy ziemniaczek dokładnie okrywając ser. Gałązki rozmarynu podzielić na mniejsze części, usunąć liście z dolnej części i wbić w każdy ziemniaczek. Zamiast rozmarynu można włożyć do ziemniaczków gałązki tymianku lub majeranku.Tak przygotowane ziemniaki grillować z każdej strony ok.10 min.Podawać gorące jako samodzielne danie z dodatkiem warzyw lub do grillowanych dań mięsnych.Doskonałym dodatkiem do ziemniaków jest świeży grillowany czosnek. Wystarczy przekroić go/całą główkę/ w poprzek i grillować razem z ziemniakami.