Delikatna , pożywna i bardzo smaczna zupa ziemniaczana z dodatkiem szpinaku, kukurydzy i zielonego makaronu …również ze szpinakiem.Zielony makaron , który użyłam do zupy przygotowałam samodzielnie dodając do ciasta makaronowego ugotowany ,wyciśnięty i zmiksowany szpinak.Należy wówczas odpowiednio zmniejszyć ilość płynu w stosunku do pozostałych składników.Do zupy można wykorzystać również makaron gotowy.Składniki / 3-4 porcje/ok. 1 l bulionu warzywnego3 ziemniaki½ selera /korzeń/½ pora /jasna część/mały koper włoski/można pominąć/3 łyżki oliwy z oliwekgarść świeżego szpinaku¾ szklanki kukurydzy¼ łyżeczki imbirusól /do smakuczerwony pieprz w ziarenkach /do dekoracjiok. 150 g zielonego makaronu /szpinakowego/maltagliatiWykonanie:-Warzywa dokładnie umyć i obrać.-Ziemniaki , koper i seler pokroić w kostkę, por w krążki .-W garnku na zupę rozgrzać oliwę .-Wrzucić pokrojone warzywa i mieszając chwilę poddusić.-Wlać gorący bulion i gotować do miękkości warzyw.-Pod koniec gotowania dodać pokrojony szpinak i kukurydzę, doprawić do smaku.-Makaron ugotować w osolonej wodzie , przecedzić i dodać do zupy.-Gęstość zupy uregulować bulionem lub gorącą wodą w/g własnego gustu.-Gorącą zupę przelać do miseczek i udekorować czerwonym pieprzem.