Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu« PASZTECIKI Z
KMINKIEMFRANCUSKA WARIACJA Z CZTEROMA ... »Przepis na około 18 sztuk, czyli całkiem spora porcja. Frykadelki można z powodzeniem zamrozić. Dodatek
sezamu daje potrawie ciekawy efekt. Polecam.
Składniki:- 1.200 kg
łopatki wieprzowej- 1
bułka kajzerka- 3
jajka- 2 średnie
cebule-
sól,
pieprz,
papryka mielona, ewentualnie
vegeta lub ziarenka smaku- 1 szklanka
sezamu- 1/2 szklanki
bułki tartejDodatkowo:-
bułka tarta do panierowania- 2 kostki pieczeniowe
Mięso dobrze zmielić,
bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do
mięsa. Wbić
jajka, dodać pokrojone w kostkę
cebule i, wsypać
sezam,
bułkę tartą i
przyprawy. Wyrobić dokładnie na masę.
Lekko zwilżonymi dłońmi formować z masy
mięsnej podłużne kotlety i panierować je w
bułce tartej.
Frykadelki smażyć z obydwu stron na złotobrązowy kolor, następnie przełożyć do dużego garnka. W 1,5 litra gorącej
wody rozpuścić kostki pieczeniowe i wlać do
mięsa, przykryć. Dusić na mniejszym ogniu przez około 40 minut. Podawać z wytworzonym podczas duszenia sosem.
poniedziałek, 21 stycznia 2013, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter