ßßß
Schabowy w wykwintnym wydaniu. Ten niesamowity smak i aromat nadaje mu ser dojrzewający z niebieska pleśnią.Składniki:- 4 kotlety schabowe- sól, pieprz, gałka muszkatołowa- jajko- bułka tartaDodatkowo:- około 150 g sera podpuszczkowego, dojrzewającego z porostem białej i przerostem niebieskiej pleśni- 4 łyżeczki gęstej śmietany 18%- 1 łyżeczka posiekanego koperkuRozbite kotlety oprószyć solą, pieprzem i gałka muszkatołową, odstawić na 10 minut. Po tym czasie panierować kotlety w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.Usmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego, na każdym ułożyć pokrojony w plastry ser z pleśnią i po łyżeczce śmietany. Formę wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i zapiekać przez około 15 minut.Tak upieczone kotlety posypać koperkiem i podawać z purée ziemniaczanym i surówką.poniedziałek, 27 kwietnia 2015, pao77poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyMIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ...ZUPA SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...KURCZAK W CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA KAKAOWAKOPYTKA BAZYLIOWE Z ...CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blogzamów newsletter