Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu«
SAŁATKA ŚNIADANIOWAMIODOWNIK Z PIANKĄ ... »
Schabowy w wykwintnym wydaniu. Ten niesamowity smak i aromat nadaje mu
ser dojrzewający z niebieska pleśnią.Składniki:- 4 kotlety
schabowe-
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa-
jajko-
bułka tartaDodatkowo:- około 150 g
sera podpuszczkowego, dojrzewającego z porostem białej i przerostem niebieskiej pleśni- 4 łyżeczki gęstej
śmietany 18%- 1 łyżeczka posiekanego
koperkuRozbite kotlety oprószyć
solą,
pieprzem i gałka muszkatołową, odstawić na 10 minut. Po tym czasie panierować kotlety w
jajku i
bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.Usmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego, na każdym ułożyć pokrojony w plastry
ser z pleśnią i po łyżeczce
śmietany. Formę wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i zapiekać przez około 15 minut.Tak upieczone kotlety posypać
koperkiem i podawać z purée ziemniaczanym i surówką.poniedziałek, 27 kwietnia 2015, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter