ßßß Cookit - przepis na Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 0,5kg mięsa mielonego
- 400g białej kapusty
- 1 szklanka kaszki manny
- 1 cebula
- 2 jajka
- pieprz, sól, kminek, oregano
- tarta bułka
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
Sposób przygotowania:
1. Kapustę szatkujemy na drobno, mieszamy ją z mięsem, jajkami, cebulą, przyprawami, ziołami do smaku. Wsypujemy kaszę i jeszcze raz mieszamy. Z masy formujemy płaskie klopsy i obtaczamy je w bułce.
2. Klopsiki smażymy na oleju, na złoty kolor. Przekładamy je do rondla podlewamy bulionem, przecierem i dusimy na małym ogniu ok. 40 min.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2011/06/goabki-bez-zawijania.html