Składniki:- 2 podwójne piersi z kurczaka- 10 dag żółtego sera- 10 plasterków szynki- 1 kostka czosnkowa Knorr- kilka gałązek natki pietruszki- pieprz- mąka, tarta bułka- 2 małe jajka- przyprawa typu ziarenka smakuSposób przygotowania:1. Mięso kroimy i rozbijamy na kotlety. Każdy posypujemy z jednej strony pieprzem i kosteczką czosnkową. Pozostawiamy na ok. 15 min.2. Następnie na każdy kotlet kładziemy plasterek szynki, żółtego sera oraz posypujemy posiekaną pietruszką. Kotlety zawijamy w roladki, dociskamy je w dłoni, aby się złączyły.3. Roladki najpierw obtaczamy w mące, póżniej zanurzamy w jajku zmieszanego z ziarenkami smaku, na końcu obtaczamy w tartej bułce. Roladki ściskami w dłoni, aby dobrze się złączyły i żeby ser nie wyciekał.4. Smażymy na oleju, na małym ogniu aż będą mieć złoty kolor.