Wykonanie

Kurczak w panierce – kto go nie lubi? Założę się, że połowa z Was właśnie na czymś takim się wychowała.
Drób (w szczególności
kurczak) to najchętniej kupowane przez nas
mięso. Powód? Nie wiem jak u Was ale u mnie jest to przede wszystkim łatwość przygotowania, cena i dostępność.Ale ja nie o tym dzisiaj chciałam. Wyjątkowo pożalić się na
męża chce.
Siedzi nieopodal mnie wpatrzony w tv. Jakiś
euro sport ogląda. Wyścigi. W kółko jeżdżą samochodami jakimiś. Nie chcę wyjść na ignoranta ale to kompletnie nie moja bajka. Jeszcze oglądanie tego na żywo jestem w stanie zrozumieć. Ale przez szklany ekran? Kompletna durnota.W każdym razie on
siedzi i ogląda. Albo udaje, że ogląda bo trochę wkurzony jest. Na mnie? Na córkę? Na kota? Na siebie? Nie dowiesz się bo
siedzi i się w tv gapi. Gdy o coś pytam to burczy coś pod nosem. Stąd wiem, że wkurzony. Dureń jeden…Na co dzień ten mój mąż durny nie jest. Nawet zdarza się mu być uroczym i kochanym. Ostatnio zabrał nas (znaczy córkę i mnie) na spacer. Fajnie było (jeszcze lepiej gdybym aparat wzięła). Połaziliśmy. Pogadaliśmy. Córka się zmęczyła i spać poszła przez co za sponsorowała nam wieczór z butelką
wina. Ehhh… fajnie było…A teraz się wkurzył i nawet nie wiem o co mu chodzi… gorzej jak z babą. No i w
między czasie zrobiłam szybkiego
kurczaka. I frytki do tego, żeby
mieć co przekąsić siedząc wygodnie przy
stole i pisząc tego posta.Czy wszyscy faceci są tacy durni?

Składniki:
piersi z kurczaka – 2 sztuki – umyte i pokrojone na mniejsze fragmenty
jajkobułka tartaulubione
przyprawy – u mnie
natka pietruszki suszona,
tymianek,
majeranek – wszystkie w bardzo niewielkich ilościach
mąkasól i
pieprzBułkę tartą mieszamy z
przyprawami,
solą i
pieprzem.
Mięso (suche) oprószamy najpierw
mąką, następnie maczamy w
jajku i obtaczamy w panierce. Smażymy na patelni (na rozgrzanym
oleju) lub we frytkownicy na złoty kolor.Ot cała filozofia! Smacznego!