Wykonanie
Składniki:- 1
filet z kurczaka- 5 dużych
pieczarek- 1
por- 1 mały
jogurt naturalny- 100 ml
białego wina-
natka pietruszki-
papryka słodka i ostra-
sól i
pieprz-
czosnek granulowany- 1 łyżeczka
curry-
ryżSposób przygotowania:1.
Por kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na patenie, zalewamy
winem i smażymy do momentu wyparowania płynu.2. Następnie dodajemy
kurczaka pokrojonego w małe kawałki, chwile smażymy, dodajemy pokrojone
pieczarki, wszystko smażymy do miękkości warzyw i
mięsa.3.
Jogurt lekko hartujemy dodajemy do
mięsa, przyprawiamy
paprykami,
czosnkiem,
solą i
pieprzem, chwilę gotujemy.4.
Ryż gotujemy w
curry, podajemy z
mięsem.