Wykonanie
Składniki:*na ciasto- 250g
mąki pszennej- 1 łyżka
oleju- 1/4 szklanki
wody- 125g
masła- szczypta
soli*na farsz- 150g
suchej kiełbaski- 1 mała puszka
czerwonej fasolki- 1 mała puszka
kukurydzy- 1/2 szklanki
mleka- 2
jajka- 150g kwaśnej
śmietany- 100g
żółtego sera-
oregano-
słodka papryka-
sól i
pieprzSposób przygotowania:1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy, wyrabiamy szybko, wstawiamy ciasto do lodówki na 1 godzinę.2.
Kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy na złoto.3. W garnku mieszamy kwaśną
śmietanę,
mleko,
jajka, starty
żółty ser,
oregano,
paprykę,
sól i
pieprz do smaku.4. Formę do tarty smarujemy
masłem, wykładamy ciasto, kujemy widelcem i podpiekamy ok. 20 min. w 180 stopniach. Następnie nakładamy
kiełbasę,
fasolkę i
kukurydzę, zalewamy sosem
serowym i pieczemy jeszcze ok. 30 min. w 180 stopniach.5. Tartę podajemy samą lub z
ketchupem czy
sosem czosnkowym.