Wykonanie
Bardzo
kakaowy spód (możecie go nasączyć
alkoholem) i warstwa lekkiej, waniliowej pianki, a do tego trochę
owoców i
czekoladowych wiórków.
Maliny spokojnie możecie zastąpić innymi, dowolnymi
owocami, jak
truskawki,
wiśnie czy
borówki. Nazwa właściwie trochę oszukana, bo jest tylko jedna warstwa ciasta, jednak jeśli macie ochotę zróbcie z niej dwie.


1,5 szklanki
mąki5 łyżek
kakao3/4 szklanki
cukru, najlepiej brązowego3/4 łyżeczki
sodyszczypta
soli1/2 szklanki
oleju1 łyżeczka
octułyżeczka ekstraktu
waniliowego1 szklanka
mlekadżem malinowy (lub inny)500 ml kremówki1/2 szkanki
cukru pudru2 łyżeczki
cukru z
waniliąopakowanie
śmietan-fix' u (9 g)wiórki z
gorzkiej czekoladyOddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć.
Ciastem napełnić natłuszczoną foremkę (20x20). Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20- 25 minut.Kremówkę ubić z
cukrem,
cukrem waniliowym i
śmietan-fix' em. Wystudzone ciasto posmarować
dżemem,
bitą śmietaną i chłodzić 2- 4 godziny. Podawać obsypane wiórkami czekoladowymi i
malinami. Smacznego!