ßßß
 
            
         Ciasto do którego nie trzeba ani jaj ani masła. Nawet miksera nie trzeba, bo robi sie je trzepaczką w kilka chwil. Podobne do murzynka. Pysznie smakuje przełożone marmoladą różaną. Porcja na keksówke 10*20 cmSkładniki:1 1/2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru3 łyzki kakao1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki soli6 łyżek olejucukier waniliowy1 łyżka octu1 szklanka wody1/2 tabliczki gorzkiej czekoladymarmolada różanacukier puder do posypaniaCzekoladę zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzac do 180*C. Formemkę wyłozyć papierem. W osobych miskach wymieszac składniki suche i mokre. Następnie mokre wlać do suchych i wymieszać trzepaczką. Przelać do formy i piec około 30 minut. Przekroić po wystudzeniu i przełozyć marmolada. Posypać cukrem pudrem.
Ciasto do którego nie trzeba ani jaj ani masła. Nawet miksera nie trzeba, bo robi sie je trzepaczką w kilka chwil. Podobne do murzynka. Pysznie smakuje przełożone marmoladą różaną. Porcja na keksówke 10*20 cmSkładniki:1 1/2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru3 łyzki kakao1/2 łyżeczki sody1/2 łyżeczki soli6 łyżek olejucukier waniliowy1 łyżka octu1 szklanka wody1/2 tabliczki gorzkiej czekoladymarmolada różanacukier puder do posypaniaCzekoladę zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzac do 180*C. Formemkę wyłozyć papierem. W osobych miskach wymieszac składniki suche i mokre. Następnie mokre wlać do suchych i wymieszać trzepaczką. Przelać do formy i piec około 30 minut. Przekroić po wystudzeniu i przełozyć marmolada. Posypać cukrem pudrem.