Wykonanie
            Prosty przepis na pyszne ciasto intesywnie 
czekoladowe i to bez 
jajek, więc nawet gdy ich braknie w domu można go upiec. Przepis pochodzi ze strony http://kulinarnespotkania.blogspot.com/2012/03/ciasto-czekoladowe-bez-jajek.html . Ja robiłam z podwójnej porcji, bo nie miałam takiej małej blachy i odrobinę go zmodyfikowałam ;)Składniki:1,5 szklanki 
mąki1-1,5 szklanki 
cukru1 łyżeczka 
cukru waniliowego50 g 
gorzkiej czekolady3 łyżki 
kakao0,5 łyżeczki 
sody oczyszczonej0,5 łyżeczki 
soli6 łyżek 
oleju1 szklanka 
wody1 łyżka 
octu jabłkowegoCzekoladę gorzką zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do większej miski przesiać 
mąkę, dodać 
cukry, startą 
czekoladę, przesiane 
kakao, 
sól i 
sodę oczyszczoną, dokładnie wymieszać. W mniejszej misce wymieszać 
olej, 
wodę i 
ocet. Zawartość obydwu misek dokładnie wymieszać. Przelać do posmarowanej tłuszczem i obsypanej 
bułką tartą formy. Piec ok 45-55 min w 180ºC (do tzw suchego patyczka). Prze podaniem posypać 
cukrem pudrem.Tak wyglądało przed upieczeniem:

A tak po:


Smacznego ;)