Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mini pizza na wodzieKruche z
budyniem ,
bananami ... »Postanowiłam zrobić
drożdżową babkę to mój debiut nigdy nie robiłam takiej . Skorzystałam z przepisu Kjopka2,5 szklanki
mąkiszklanka
cukru1/2
torebki cukru waniliowego Kamis20 dag
margaryny3
jajka5 dag
drożdży1/3 szklanki
mlekałyżeczka
proszku do pieczenia ( tego składnika nie dałam wcale)szczypta
soli ( tego składnika nie dałam wcale)łyżka
rodzynek ( tego składnika nie dałam wcale)łyżka kandyzowanej
skórki pomarańczowej ( tego składnika nie dałam wcale)dodałam od siebie
migdały tarte 150 gram1. Do szklanki wlać 125 gram
mleka , dodać
drożdże 1 łyżkę
cukru i 2 łyżki
mąki. ( ten zaczyn trzymamy 3 godziny tyle trzeba czekać aby się " napracował" )2. Do miski wsypałam
mąkę.3 . Do garnuszka włożyłam
margarynę rozpuściłam .Do ostudzonej dodałam
cukry,
jaja, wymieszałam i dodałam do
mąki .4. Teraz dodałam rozczyn z
drożdży i
bakalie tarte , wymieszałam wszystkie składniki.5. Formę od babki wysmarowałam
margaryna i obsypałam
bułką tarta. Przełożyłam ciasto.6. Piekłam w 170 stopniach 50 minut.7. Po upieczeniu posypałam
cukrem pudrem .

czwartek, 05 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter