Wykonanie
Zupa warzywna z dodatkiem Bukiet Smaku
przyprawę dostałam do wypróbowania w smaku i kolorystyce jest podobna do jarzynki.Nowość! Bukiet Smaku KAMIS pełen warzyw i przyprawKAMIS wprowadza na rynek nową
uniwersalną przyprawę warzywną – Bukiet Smaku.Wyróżnia się ona unikalną recepturą z dużą zawartością warzyw oraz nutą starannie dobranych przypraw, jak również wygodnym w użyciu i przyciągającym wzrok opakowaniem. KAMIS Bukiet Smaku jest gwarancją pełnego i bogatego smaku oraz niepowtarzalnego aromatu przygotowywanych potraw.KAMIS Bukiet Smaku to propozycja dla miłośniczek tradycyjnej kuchni domowej. Duża zawartość i różnorodność warzyw w nowej
przyprawie (15,1%) oraz delikatna nuta starannie wyselekcjonowanych, tradycyjnie
polskich przypraw (
liść laurowy i
ziele angielskie), gwarantują wyjątkowe bogactwo i pełnię smaku przygotowywanych dań. Wśród znajdujących się w Bukiecie Smaku warzyw znajdziemy klasyczne składniki dobrej
przyprawy uniwersalnej:
marchew,
pietruszkę,
pora, czy
cebulę, a także dodatek
pomidorów oraz
papryki. Wybór preferowanego przez konsumentów stopnia rozdrobnienia warzyw sprawia, że Bukiet Smaku doskonale łączy się ze składnikami potraw.
Przyprawa polecana jest do wszystkich dań, w szczególności do zup,
sosów,
mięs, ryb, sałatek, do potraw duszonych, pieczonych i innych, które wymagają użycia
uniwersalnej przyprawy warzywnej. Bukiet Smaku jest bardzo wydajny. W przypadku najpopularniejszego zastosowania – zup i
bulionów - wystarczy dodać 1 łyżeczkę Bukietu Smaku (3 g) na 250 ml
wywaru.
Marka KAMIS, wchodząc naprzeciw zapotrzebowaniom konsumentów, weszła na rynek
uniwersalnych przypraw warzywnych. Dzięki ogromnemu doświadczeniu firmy w segmencie przypraw tradycyjnych i pozycji lidera tego rynku, KAMIS stworzył
przyprawę uniwersalną o unikalnej recepturze, wyróżniającą się najwyższą jakością i wyjątkowym smakiem. Zarówno opakowanie, jak i nazwa, a przede wszystkim smak zostały wybrane przez konsumentki w drodze szeroko zakrojonych, dwuetapowych badań marketingowych. Powstał produkt w pełni odzwierciedlający potrzeby konsumentów.W
przyprawie KAMIS Bukiet Smaku położono nacisk na wysoką jakość produktu, wyróżniający wygląd opakowania oraz wygodę w użytkowaniu. Opakowania o wadze 200 g i 500 g Bukietu Smaku KAMIS zostały wyposażone w praktyczny system typu: „otwórz/zamknij”, który ułatwia wielokrotne stosowanie
przyprawy i
daje gwarancję, że
przyprawa pozostanie świeża aż do ostatniej szczypty – nie zwietrzeję i nie straci nic ze swej jakości. Zamykana torebka „na strunę” zabezpiecza ponadto przed rozsypywaniem się
przyprawy i ułatwia jej przechowywanie. Skraca to czas przygotowywania potrawy, a stojąca torebka, w przypadku większych gramatur, pozwala na bezpieczne odstawienie
przyprawy na miejsce.Wychodząc naprzeciw zainteresowaniu konsumentów kwestiami zdrowotnymi, na opakowaniu zostały umieszczone informacje GDA*, które pozwalają sprawdzić wartość kaloryczną, jak również zawartość tłuszczu, węglowodanów,
białka i
soli w 100 g oraz 1 łyżeczce (3 g)
przyprawy. KAMIS Bukiet Smaku jest pierwszą i jedyną
przyprawą uniwersalną na rynku, która zawiera takie informacje na opakowaniu.Trzy pojemności – zróżnicowanie opakowań od najmniejszej 75 g, przez 200 g aż do
torebki 500 g,
daje możliwość wybrania opcji opakowania dopasowanej do indywidualnych potrzeb konsumentów.Sugerowana cena na półce:gramatura 75 g: 1 , 65 zł,gramatura 200 g: 3 , 25 zł,gramatura 500 g: 7 , 20 zł,* Wskazanego Dziennego Spożycia (GDA) dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.

SKŁADNIKI:5
ziemniaków2
marchewkifasolka szparagowa żółta 2 garście3 rosołki drobiowemielona 200 gram
ryż 1 łyżkasuszone
buraczki 2 łyżki
pietruszka natka parę listkówłyżeczka bukiet smaku KamisPRZYGOTOWANIE: Obrałam
ziemniaki marchew i umyłam
fasolkę szparagową.
Ziemniaki pokroiłam w kosteczkę włozyłam do garnuszka
marchew starłam na talarki i włożyłam na
ziemniaki .
Fasolkę szparagowa umyłam pokroiłam w kostkę i włożyłam na
marchew zalałam
wodą. Mielone doprawiłam i posoliłam włozyłam do zupy dodałam
liście laurowe i
ziele angielskie oraz rosołki bukiet smaku i
pietruszkę gotowałam na małym ogniu 30 minut dopiero wtedy dodałam suszone
buraczki i
ryż pogotowałam wszystko razem koło 1.1/2 godziny i zupa gotowa .

