ßßß Cookit - przepis na Zupa warzywna z bukietem smaku

Zupa warzywna z bukietem smaku

nazwa

Wykonanie

Zupa warzywna z dodatkiem Bukiet Smaku przyprawę dostałam do wypróbowania w smaku i kolorystyce jest podobna do jarzynki.
Nowość! Bukiet Smaku KAMIS pełen warzyw i przypraw
KAMIS wprowadza na rynek nową uniwersalną przyprawę warzywną – Bukiet Smaku.
Wyróżnia się ona unikalną recepturą z dużą zawartością warzyw oraz nutą starannie dobranych przypraw, jak również wygodnym w użyciu i przyciągającym wzrok opakowaniem. KAMIS Bukiet Smaku jest gwarancją pełnego i bogatego smaku oraz niepowtarzalnego aromatu przygotowywanych potraw.
KAMIS Bukiet Smaku to propozycja dla miłośniczek tradycyjnej kuchni domowej. Duża zawartość i różnorodność warzyw w nowej przyprawie (15,1%) oraz delikatna nuta starannie wyselekcjonowanych, tradycyjnie polskich przypraw (liść laurowy i ziele angielskie), gwarantują wyjątkowe bogactwo i pełnię smaku przygotowywanych dań. Wśród znajdujących się w Bukiecie Smaku warzyw znajdziemy klasyczne składniki dobrej przyprawy uniwersalnej: marchew, pietruszkę, pora, czy cebulę, a także dodatek pomidorów oraz papryki. Wybór preferowanego przez konsumentów stopnia rozdrobnienia warzyw sprawia, że Bukiet Smaku doskonale łączy się ze składnikami potraw. Przyprawa polecana jest do wszystkich dań, w szczególności do zup, sosów, mięs, ryb, sałatek, do potraw duszonych, pieczonych i innych, które wymagają użycia uniwersalnej przyprawy warzywnej. Bukiet Smaku jest bardzo wydajny. W przypadku najpopularniejszego zastosowania – zup i bulionów - wystarczy dodać 1 łyżeczkę Bukietu Smaku (3 g) na 250 ml wywaru.
Marka KAMIS, wchodząc naprzeciw zapotrzebowaniom konsumentów, weszła na rynek uniwersalnych przypraw warzywnych. Dzięki ogromnemu doświadczeniu firmy w segmencie przypraw tradycyjnych i pozycji lidera tego rynku, KAMIS stworzył przyprawę uniwersalną o unikalnej recepturze, wyróżniającą się najwyższą jakością i wyjątkowym smakiem. Zarówno opakowanie, jak i nazwa, a przede wszystkim smak zostały wybrane przez konsumentki w drodze szeroko zakrojonych, dwuetapowych badań marketingowych. Powstał produkt w pełni odzwierciedlający potrzeby konsumentów.
W przyprawie KAMIS Bukiet Smaku położono nacisk na wysoką jakość produktu, wyróżniający wygląd opakowania oraz wygodę w użytkowaniu. Opakowania o wadze 200 g i 500 g Bukietu Smaku KAMIS zostały wyposażone w praktyczny system typu: „otwórz/zamknij”, który ułatwia wielokrotne stosowanie przyprawy i daje gwarancję, że przyprawa pozostanie świeża aż do ostatniej szczypty – nie zwietrzeję i nie straci nic ze swej jakości. Zamykana torebka „na strunę” zabezpiecza ponadto przed rozsypywaniem się przyprawy i ułatwia jej przechowywanie. Skraca to czas przygotowywania potrawy, a stojąca torebka, w przypadku większych gramatur, pozwala na bezpieczne odstawienie przyprawy na miejsce.
Wychodząc naprzeciw zainteresowaniu konsumentów kwestiami zdrowotnymi, na opakowaniu zostały umieszczone informacje GDA*, które pozwalają sprawdzić wartość kaloryczną, jak również zawartość tłuszczu, węglowodanów, białka i soli w 100 g oraz 1 łyżeczce (3 g) przyprawy. KAMIS Bukiet Smaku jest pierwszą i jedyną przyprawą uniwersalną na rynku, która zawiera takie informacje na opakowaniu.
Trzy pojemności – zróżnicowanie opakowań od najmniejszej 75 g, przez 200 g aż do torebki 500 g, daje możliwość wybrania opcji opakowania dopasowanej do indywidualnych potrzeb konsumentów.
Sugerowana cena na półce:
gramatura 75 g: 1 , 65 zł,
gramatura 200 g: 3 , 25 zł,
gramatura 500 g: 7 , 20 zł,
* Wskazanego Dziennego Spożycia (GDA) dla osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
SKŁADNIKI:
5 ziemniaków
2 marchewki
fasolka szparagowa żółta 2 garście
3 rosołki drobiowe
mielona 200 gram
ryż 1 łyżka
suszone buraczki 2 łyżki
pietruszka natka parę listków
łyżeczka bukiet smaku Kamis
PRZYGOTOWANIE: Obrałam ziemniaki marchew i umyłam fasolkę szparagową. Ziemniaki pokroiłam w kosteczkę włozyłam do garnuszka marchew starłam na talarki i włożyłam na ziemniaki . Fasolkę szparagowa umyłam pokroiłam w kostkę i włożyłam na marchew zalałam wodą. Mielone doprawiłam i posoliłam włozyłam do zupy dodałam liście laurowe i ziele angielskie oraz rosołki bukiet smaku i pietruszkę gotowałam na małym ogniu 30 minut dopiero wtedy dodałam suszone buraczki i ryż pogotowałam wszystko razem koło 1.1/2 godziny i zupa gotowa .
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/08/Zupa-warzywna-z-bukietem-smaku.html