Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
RogalePyzy z
mięsem i
wątróbką »Chodziło za mną i chodziło , chciałam zjeść coś innego i właśnie nadszedł ten czas. Różne smaki zamknięte w krokiecie :)Dzięki
mące Eko naleśniki są inne ale również smaczneCiasto naleśnikowe:2 szklanki
mąki pszennej graham 1850 EKO Młyn Kopytowa2 szklanki
mąkiwoda 2 -3 szklanki ( patrzymy podczas miksowania na konsystencję )szczypta
soliFarsz:
karkówka 500 gram ugotowana w rosole
śliwki kalifornijskie 150 gramNadwiślicka
sałatka z
czerwonej kapusty z
jabłkiem Orzech 300 gramDodatkowo:
oliwa z oliwek do smażenia3
jaja do obtoczenia krokietów
bułka tarta do obtoczenia krokietówDo misy wlewamy
wodę i dodajemy
jajko.Miksujemy wsypując obydwie
maki i szczyptę
soli.Na patelnie wlewamy odrobinę
oliwy z oliwek i wlewamy ciasto naleśnikowe na rozgrzana
oliwę .Smażymy z obu stron przez 2-3 minuty z każdej strony.Gotujemy
karkówkę tak jak na rosół.Kroimy w paski
mięsko i mielimy.Dodajemy
śliwki suszone kalifornijskie zmielone.Farsz mieszamy i kładziemy na placki naleśnikowe tak aby można było zwinąć krokieta.Po łyżce kładziemy sałatki na farsz i zwijamy.Maczamy w
jaju i
bułce tartej krokiety i smażymy z obu stron na rumiany kolor.Podajemy zaraz po upieczeniu- są najlepsze .








środa, 12 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter