Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyzy z
mięsem i
wątróbkąDewolaj z
musztardą ziołową »Mieszaliście kiedyś smaki , lekko słone i słodkie ?????????? Ja tak i jestem z tego bardzo zadowolona. Pyszne smaki , moje
kubki smakowe są zadowolone . Dostałam smakołyki od Jamar i je wykorzystałam do mojego dania .Składniki:
pierś z kurczaka 3 połówki ( 6 szt wychodzi )
ser 6 plastrów
powidła śliwkowe Jamar
seler marynowany Jamar
sałatka z
czerwonej kapusty marynowanaDodatkowo:
jaja 2 szt
bułka tarta 200 gram
oliwa z oliwek do smażenia
sól i
pieprz do smakuPierś myjemy kroimy każdą połówkę w poprzek.Tłuczkiem lekko roztłuc .Delikatnie solimy i
pieprzymy , kładziemy plaster
sera i łyżeczkę
powideł śliwkowych.Zwijamy devolay maczamy w roztrzepanym
jaju i obtaczamy w
bułce tartej .Smażymy na
oliwie z oliwek i dusimy koło 30- 40 minut .Na talerz wykładamy surówkę z
czerwonej kapusty na to wykładamy marynowany
seler .Gorące devolay wykładamy na talerz z surówka i podajemy .


piątek, 14 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter