Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kieliszki do
czerwonego wina ...Ciasto kruche z nadzieniami ... »Specjale ciasto dla specjalnych gości czyli moi znajomi przyjdą na ciacho którego jeszcze nie jedli, postanowiłam ich zaskoczyć.
Serce pełne
bakaliSkładniki:- 115 g wiórek
kokosowych KRESTO- 190 g
mąki pszennej- 200 g
cukru + 2 łyżki
cukru waniliowego- 300 ml
mleka- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 1 łyżka
kakaoDodatkowo:-
migdały płatki 100 gram KRESTO- 100 g
mlecznej czekolady- 2 łyżki
mleka-
orzechy włoskie KRESTO 100 gram1. Odmierzamy składniki , najlepiej w miseczkach.2. Przesiewamy
mąkę z
proszkiem do pieczenia, wsypujemy do miski.3. Dodajemy odmierzony
kokos i
cukier.4. Zalewamy
mlekiem i mieszamy.5. Przygotowujemy blaszkę , smarujemy ją
margaryna i obsypujemy
mąką .6. Przekładamy większą połowę ciasta ( Czyli ciasto dzielimy na 3 części 1/3 części trafia do foremki a do reszty dodajemy
kakao )7. Do pozostałego ciasta dodajemy
kakao i mieszamy.8. Teraz przekładamy ciasto z
kakao tak aby zakryło górę.9.Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni10. Forma moja miała 21 cm .11.
Orzechy i
migdały prażymy na patelni do zarumienienia.12. Rozpuszczamy
czekoladę dodajemy
mleko i
bakalie uprażone.13. Nakładamy
czekoladę z
bakaliami na ciasto .14. Pyszne i robi wrażenie polecam .




wtorek, 25 marca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter