Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Lubella - wariację kulinarne ...Przystawka z
serkiem ... »Co tu zrobić szybkiego i smacznego , a przy tym mają to być łakocie??????. Proste jak drut ,najpierw sprawdzamy jakie mamy składniki , a
potem kombinujemy ;PCiasto wyszło rewelacyjnie nie przypaliło się i odeszło z łatwością od formy . Kształt dość szczególny i ciasto fajnie wygląda
SERCE MOŻECIE KUPIĆ W SKLEPIE Mykitchen . Rozsądna cena , starczy ci na lata ,zakup kontrolowany i bardzo przydatny .Ciacho z
kokosem bez jaj i tłuszczuSkładniki:- 115 g wiórek
kokosowych- 190 g
mąki pszennej- 200 g
cukru + ( 2 łyżki
cukru waniliowego Dr. Oetker )- 300 ml
mleka- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia Dr. Oetker- 1 łyżka
kakao- 100 g
mlecznej czekolady- 2 łyżki
mleka,
orzechy włoskie KRESTO 100 gram1. Odmierzamy składniki , najlepiej w miseczkach.2. Przesiewamy
mąkę z
proszkiem do pieczenia, wsypujemy do miski.3. Dodajemy odmierzony
kokos i
cukier.4. Zalewamy
mlekiem i mieszamy.5. Przygotowujemy blaszkę , smarujemy ją
margaryna i obsypujemy
mąką .6. Przekładamy większa połowę ciasta .7. Do pozostałego ciasta dodajemy
kakao i mieszamy.8. Teraz przekładamy ciasto z
kakao tak aby zakryło górę.9.Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni10. Forma moja miała 21 cm .11. Rozpuszczamy
czekoladę dodajemy
mleko i
orzechy
Forma do pieczenia ciasta w kształcie
serca. Przygotowane ciasto należy włożyć do formy i piec w niej. Po upieczeniu w prosty sposób można rozłożyć blachę i wyjąć z niej ciasto. Forma nadaje się również do przygotowania sernika na zimno lub innych ciast. Forma posiada powłokę antyadhezyjną o wysokiej odporności na ścieranie co sprawia, że ciasto nie przywiera.Blachę można używać w piekarniku elektrycznym, gazowym lub z termoobiegiem.Mycie w zmywarce: tak.Wymiary: 21x22x8 cm.Materiał: metal.Gwarancja: 3 lata.

Efekt końcowy wyszedł idealny .






wtorek, 04 marca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter