Ciasto robione dawno temu...przez moją starszą córkę..Po niedzieli zapraszam na konkurs..zaglądajcie ...bo warto..fajna nagroda będzie do wygrania..Biszkopt:5 jajek1 szkl. mąki pszennej1/2 szkl. cukru2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa kokosowa:1/2 l mleka1/2 szkl.cukru20 dag masła25 dag wiórek kokosowychcukier waniliowyPolewa:2 czekolady1/2 kostki margarynyBiałka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Wylać do blachy i piec w temperaturze 170 - 180 stopni przez około 30 minut. Wystudzić.Mleko zagotować z cukrami,następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.Margarynę i połamane czekolady przełożyć do garnuszka, podgrzewać na parze, aż składniki się połączą.Następnie polać ciasto.Schłodzić w lodówce.