Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Sałatka z
serkiem pleśniowym ...Rwane drożdżówki z ... »Babka łaciataCzasem czegoś brak -czegoś ciekawego , szukamy ale nie możemy znaleźć . Ja znalazłam i zamierzam zobaczyć co z tego wyniknie.Zobaczyłam jakie składniki posiadam w swojej kuchni i zrobiłam babkę wymyśloną. Nazwałam ja łaciataSkładniki:
Mąka tortowa 3 szk. typ 450
Jaja 5 szt.
Cukier 200 gram
Kefir 200 ml
Olej 150 ml
Kisiel truskawkowy 1 szt.
kisiel cytrynowy 1 szt.Masa makowa gotowa z puszki 4 łyżki Helio
Kakao 2 łyżkiWykonanie:Miksujemy
jaja na puch z
cukrem. Masa potraja się.Dodajemy
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczeniaOlej dodajemy do ciasta oraz
kefirCiasto dzielimy na 4 części , najlepiej do miseczek przelać po równo1 miseczka dodajemy
kisiel cytrynowy2 miseczka dodajemy
kisiel truskawkowy3 miseczka dodajemy
kakao4 miseczka dodajemy masę
makową z puszkiFormę smarujemy
margaryną i obsypujemy
mąkąWkładamy ciasto łyżką na przemian aby powstały łatki.Pieczemy 60 minut w 170 stopniach
Lukier cytrynowyCukier puder szklanka
Sok z cytryny , tyle by powstał
lukier podczas robienia sprawdzamy sami .Opinia :Masa makowa w puszcze Helio idealnie nadaje się do pieczenia . Zapraszam do sklepu



Zobaczcie jak widać na zdjęciach łatki każda innego koloru i innego składnika .


czwartek, 29 maja 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter