Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zieleono mi -Obiad w żartobliwym stylu
Jajka »SKŁADNIKI:Składniki na ciasto naleśnikowe:40 dag
mąki pszennej500 litr
mleka2
jajkaproszek do pieczenia 1 łyżeczka2 łyżki
olejuszczypta
soliolej do smażeniaSkładniki na farsz:60 deko
mrożonego szpinaku2
jajka2 sztuki
sos sałatkowy czosnkowo ziołowysól,
pieprzodrobina tłuszczuSkładniki na
sos czosnkowy:2
jogurt naturalny 200 ml3 czubate łyżki
majonezu4ząbki
czosnkusól,
pieprzPRZYGOTOWANIE:
Jajka mleko proszek do pieczenia oraz
olej miksujemy na jednolita masę nie za gęstą jeśli wyjdzie gęsta dolewamy troszkę
mleka .Ciasto wlewamy na rozgrzana patelnie i pieczemy z obu stron na rumiany kolor.
Szpinak odmrozić, wrzucić na patelnię . Dodać odrobinę
oleju dusić na ogniu, aż
woda odparuje. Wbić
jajka, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Do ostudzonej masy dodać 2
sosy czosnkowe czosnkowo ziołowe , doprawić
solą i
pieprzem. Smarować naleśniki farszem
szpinak-owym, zawijać ja robię jak na krokiety czyli boki do środka i zawijam. Przygotować
sos czosnkowy. zetrzeć
czosnek, dodać
majonez i
jogurt, doprawić, dokładnie wymieszać. Naleśniki podawać polane
sosem czosnkowym.
wtorek, 17 kwietnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter