ciasto na naleśniki- 250 ml mleka- jajko- łyżka oleju- 10 dag mąki pszennej- szczypta soli- pół łyżeczki sodysos czosnkowy- 250 ml jogurtu- 5 łyżek majonezu- 3 ząbki czosnku- łyżka soku z cytryny- pieprzfarsz:- ugotowany na parze brokuł (2.80 zł.)- ser feta (3.60 zł.)+ mikssałat z roszponką (ja skorzystałam z tego z Biedronki ok.3.50 zł.)+ oliwa do smażeniaSkładniki na ciasto mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie na jak najmniejszej ilości tłuszczu z ciasta smażymy cienkie naleśniki.Czosnek siekamy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do jogurtu wymieszanego z majonezem. Doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, gotujemy na parze. Ser kroimy w kostkę. Na każdy naleśnik kładziemy porcję brokułów i sera. Zwijamy w rulon i ewentualnie delikatnie podsmażamy. Kładziemy na talerz i na wierz kładziemy sałatę i polewamy sosem.Smacznego!!Koszt naleśników dla 5 osób to około 17 złotych