Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Udka faszerowane
grzybami leśnymiPieczarkowa zupa »Tort
malinowo śmietanowy -(Zestaw do
tortów, 3 części)Zenker Tortenboden (2411)Tort o
śmietanowo malinowym smaku z krążkami
bezyZapraszam na pyszny rarytas :)Lubimy kiedy nasze
torty wychodzą zgrabne, równe , mam coś dla was właśnie aby takie były . Wasze oczekiwania zostaną spełnione dzięki Zestawowi do
tortu składającego się z 3 częściZenker Tortenboden (2411)Mam je ze sklepu internetowego redcoon.plKrążki
biszkoptu wychodzą równe, nóż jest idealny , a podstawka do
tortu pasuje w sam raz.

Biszkopt:5 jaj5łyżek
mąki tortowej3 łyżki
mąki ziemniaczanej1 łyżka
margaryny Kasia rozpuszczona
cukier 150 gram
Beza 2 krążki:4
białka180 gram
cukru1 łyżeczka
octu winnegomąka ziemniaczana 2 łyżeczkiPoncz:
nalewka wiśniowa z
wiśniami 100 ml
woda gorąca 100 ml
śmietana 500 ml 30%
maliny z
rumem 100 gram
śmietan fiks 3 szt1/2 litra
mlekabudyń waniliowy na (1/2 litra
mleka)2
żółtka1/2 szk
cukru2 x
cukier waniliowyłyżka
maki ziemniaczanejłyżka
maki pszennej150 gram miękkiej Kasi do masy budyniowejPosypka na tort:
orzechy tarte włoskie 100 gram
wiśnie z
nalewki do dekoracji1. Robimy
biszkopt z podanych składników.Pieczemy w 170 stopniach 25 minut. ostudzony kroimy na 3 krążki , nasączamy ponczem
wiśniowym.2 Ubijamy
śmietanę dodajemy
maliny z
rumem i
śmietan fix miksujemy przekładamy
biszkopt krem
beza biszkopt krem
beza3. Przygotować krem budyniowy
Polowe mleka roztrzepać z
budyniem,
żółtkami,
mąkami i
cukrami - druga
polowe zagotować, wlać mieszankę mocno roztrzepując, aż do zagotowania.Wystudzić i dodać
margarynę miękką Kasia 150 gram zmiksować i nakładać na tort boki i wierzch. Na koniec posypujemy
orzechami włoskimi tartymi i dekorujemy
wiśniami z
nalewki .



środa, 25 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter