Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Koktajl
mleczny , nasiona ...Rwane bułeczki z
truskawkami »Moi
drodzy piernik nie tylko na święta się piecze , ja jestem tego przykładem . Pachnie smakuje i jest rewelacyjny . Mój piernik ma
korzenne przyprawy :)2 i 1/2 szklanki
mąki pszennej typ 450120 g
ksylitolu Klos-pol (
cukru brzozowego)200 g
margaryny roztopionej ( ostudzonej)3
jajka2 łyżki
miodu płynnego1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody oczyszczonej1 łyżka błonnika
kakaowego Klos-pol50 g
orzechów włoskich zmielonych
imbir mielony 1/4 łyżeczki
cynamon mielony 1/4 łyżeczki
kardamon mielony 1/4 łyżeczki
anyż mielony 1/5 łyżeczki ( możemy sami zmielić w młynku )Ubijamy jaj z
ksylitolem na puch .Dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną
margarynę ( nadal miksujemy).Dodajemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia sodę i błonnik
kakaowy ( nadal miksujemy).Dodajemy
przyprawy korzenne ,
miód ,
orzechy i mieszamy już łyżką .Formę 12x22 smarujemy
margaryną i obsypujemy
mąką .Przekładamy ciasto do formy.Pieczemy piernik w 180 stopniach koło godziny ( sprawdzamy patyczkiem czy czasem się nie upiekło wcześniej) .Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy polewą .Polewa:
czekolada 150 g
napój sojowy 3 łyżkiWykonanie polewy:Do garnka wkładamy
czekoladę połamaną , wlewamy
napój sojowy i rozpuszczamy na małym ogniu.Lekko ostudzoną polewamy piernik.




czwartek, 18 czerwca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter