Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Deser z
tuskawkami i ...Babeczki z
Jagodami Goji i ... »
Biszkopt:4
jajka150 g drobnego
cukru4 łyżki
mąki tortowej4 łyżki
mąki ziemniaczanej2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżka
margarynytruskawki 200 gram3 opakowania
galaretki pomarańczowej Winiary ( litr
wody)
czekolada truskawkowa
mleko Orginalne ArploMiksujemy
jaja z
cukrem na puch, dodajemy rozpuszczona
margarynę . Mieszamy łyżką.
Mąki z
proszkiem do pieczenia mieszamy , dodajemy do masy jajecznej i mieszamy łyżką .Blaszkę od pieca smarujemy
margaryną kładziemy papier do pieczenia i przelewamy ciasto.pieczemy 20 minut w 170 stopniach.Przekładamy upieczone na ściereczkę ściągamy papier i wkładamy do do formy na babkę odcinając to co nam nie potrzebne . .
Truskawki umyte i odsączone kroimy w plastry i kładziemy na dno
biszkoptu dosyć sporo ma ich być.3
galaretki pomarańczowe zalewamy litrem wrzątku mieszamy do rozpuszczenia i włożyłam w zimna
wodę by szybciej ostygła. Zalewamy tężejącą
galaretką biszkopt z
truskawkami.Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki . Przekładamy na talerz odwracając ciasto.
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z
mlekiem Alpro i polewamy roladę i dekorujemy kuleczkami cukierniczymi smacznego .



wtorek, 09 lipca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter