Murzynek to ciasto na jakim stawiałam swoje pierwsze kroki w pieczeniu. Ile razy mi nie wyszedł to Bóg jeden wie. Ale nie tym razem, ten murzynek wyszedł wyśmienity. Delikatny, mięciutki i smakował jak czekolada z truskawkami.Składniki:1 kostka margaryny1 1/2 szklanki cukru5 łyżek kakao1/2 szklanki wody4 jajka2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 szklanki drobnych truskawekDo rondla wrzucamy margarynę, kakao, cukier, wodę. Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Z polewy odlewamy 1/2 szklanki do ozdoby, resztę odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnej polewy dokładamy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy ją z resztą masy. Ciasto wylewamy na wyłożą papierem do pieczenia dużą blaszkę. Na wierzch wysypujemy truskawki. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy. Przestudzone ciasto oblewamy pozostałą polewą. Smacznego !!!