Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierożki z
mięsem wołowymRogaliki Fit Slim »Tym razem pierniczki zrobiłam które można jeść zaraz po upieczeniu . Z każdym kolejnym dniem będą kruchsze . Jest to przepis dla tych co nie lubią czekać .200 g.
margaryny miękkiej200 g.
cukru2
jaja1/2 szklanki
miodu1 6 g.
cukru waniliowego700 g.
mąki pszennej tym 650 Młyn Kopytowastarta
skórka z cytryny1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
kakaopaczuszka
przyprawy do pierników1 łyżeczka mielonego
imbiruLukier:1 szklanka
cukru pudru1
białko ( gdyby było za rzadkie dodajemy
cukier puder na oko )Dodatkowo:polewa i dekoracja biała Helio
Margarynę ucieramy z
cukrem na krem
maślany.Dodajemy
jajka,
miód,
cukier waniliowy i skórkę startą z
cytryny. Dodajemy
Mąkę zmieszaną z
przyprawami i z
proszkiem do pieczenia. Wsypujemy
przyprawę do pierniczków do masy
maślanej i mieszamy dokładnie. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na dwie godziny , wtedy stwardnieje i będzie takie jakie ma być . Po dwóch godzinach nadaję się do wałkowania i wycinania pierników. Ciasto wałkujemy na 4 mm i wycinamy bałwanki . Piekę od 8 do 15 minut w 180 stopniach ( musicie sprawdzać każdy piec inaczej się nagrzewa )Wyszło mi 50 szt.Ostudzone pierniczki dekorujemy lukrem i białą polewą dekoracyjną Helio







piątek, 28 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter