Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisuLubie ciasta z przetworzonymi jabłuszkami . W buzi się rozpływa . Smaczne ,delikatne . Lekko kwaskowo i słodko .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 15
Biszkopt:4
jaja8 łyżek
mąki tortowej150 gram
cukruPół łyżeczki
proszku do pieczeniaDodatkowo:Jabłuszka przesmażone z
cukrem ( 1kg
jabłek startych na tarce i przesmażonych z 6 łyżkami
cukru).
Galaretka rubinowa 1 szt.
Orzechy pekan gotowe 150 gram
Owocowy raj
Masło 2 łyżki
Czekolada gorzka 200 gram2 łyżki
cukru2 łyżki
mlekaZmiksowałam jaj z
cukrem na puch.Przesiałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia , dodałam do zmiksowanych jaj.Zamieszałam łyżką masę. Przełożyłam do tortownicy wysmarowanej
margaryną i obsypanej
bułka tartą.Piekłam 30 minut w 180 stopniach.Wyjęłam ostudziłam , przekroiłam na połowę.
Jabłka umyłam starłam na tarce razem z łupinką.Włożyłam do garnka i przesmażyłam je z
cukrem.
Galaretkę zalałam wrzątkiem( w szklance
wody ).Dodałam ostudzoną
galaretkę do przesmażonych
jabłek.Mieszałam i zostawiłam do ostudzenia.Przełożyłam masa
jabłkową biszkopt.Docisnęłam i wstawiłam do lodówki na godzinkę.
Orzechy włożyłam do garnuszka , dodałam
masło i „ smażyłam je”.Dodałam
czekoladę połamaną i
mleko mieszałam do zgęstnienia.Ostudzoną
czekoladę wyłożyłam na zimy
biszkopt.Wstawiłam do lodówki na 2 godzinki i można jeść .
Jeśli lubicie , lub macie chęć na skosztowanie
orzechów Pecan to zapraszam do sklepu"Mają około 5 cm wielkości oraz słodki i jednocześnie delikatny smak.Bogate są w
białko, błonnik, węglowodany, witaminy z grupy B, C, K i dużą dawkę witaminy E oraz wapń, żelazo, magnez, potas, sód i kwas elagowy. Swoim wyglądem oraz smakiem przypominają
orzechy włoskie. Regularne spożywanie
orzechów pekan zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwory.Składniki zawarte w tych orzechach przyczyniają się do zwiększenia odporności organizmu, obniżeniapoziom złego cholesterolu oraz poprawienia metabolizmu. "czwartek, 14 sierpnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter