ßßß Cookit - przepis na Jabłuszko- we Love

Jabłuszko- we Love

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
Lubie ciasta z przetworzonymi jabłuszkami . W buzi się rozpływa . Smaczne ,delikatne . Lekko kwaskowo i słodko .
trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 15
Biszkopt:
4 jaja
8 łyżek mąki tortowej
150 gram cukru
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
Jabłuszka przesmażone z cukrem ( 1kg jabłek startych na tarce i przesmażonych z 6 łyżkami cukru).
Galaretka rubinowa 1 szt.
Orzechy pekan gotowe 150 gram Owocowy raj
Masło 2 łyżki
Czekolada gorzka 200 gram
2 łyżki cukru
2 łyżki mleka
Zmiksowałam jaj z cukrem na puch.
Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia , dodałam do zmiksowanych jaj.
Zamieszałam łyżką masę. Przełożyłam do tortownicy wysmarowanej margaryną i obsypanej bułka tartą.
Piekłam 30 minut w 180 stopniach.
Wyjęłam ostudziłam , przekroiłam na połowę.
Jabłka umyłam starłam na tarce razem z łupinką.
Włożyłam do garnka i przesmażyłam je z cukrem.
Galaretkę zalałam wrzątkiem( w szklance wody ).
Dodałam ostudzoną galaretkę do przesmażonych jabłek.
Mieszałam i zostawiłam do ostudzenia.
Przełożyłam masa jabłkową biszkopt.
Docisnęłam i wstawiłam do lodówki na godzinkę.
Orzechy włożyłam do garnuszka , dodałam masło i „ smażyłam je”.
Dodałam czekoladę połamaną i mleko mieszałam do zgęstnienia.
Ostudzoną czekoladę wyłożyłam na zimy biszkopt.
Wstawiłam do lodówki na 2 godzinki i można jeść .
Jeśli lubicie , lub macie chęć na skosztowanie orzechów Pecan to zapraszam do sklepu
"Mają około 5 cm wielkości oraz słodki i jednocześnie delikatny smak.
Bogate są w białko, błonnik, węglowodany, witaminy z grupy B, C, K i dużą dawkę witaminy E oraz wapń, żelazo, magnez, potas, sód i kwas elagowy. Swoim wyglądem oraz smakiem przypominają orzechy włoskie. Regularne spożywanie orzechów pekan zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwory.
Składniki zawarte w tych orzechach przyczyniają się do zwiększenia odporności organizmu, obniżenia
poziom złego cholesterolu oraz poprawienia metabolizmu. "
czwartek, 14 sierpnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/08/Lubie-ciasta-z-przetworzonymi-jabluszkami-W-buzi.html