Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Żeberka w
miodowo - ...Bigos z
kiszonej kapusty z ... »Wigilijne paszteciki z
Kapustą i
grzybami suszonymi z dodatkiem
żurawiny . Przepyszne , idealnie pasują do z czerwonego barszczu .Ciasto:3
żółtka100 g
masła35 g świeżych
drożdży1 łyżka
cukru250 ml ciepłego
mleka350 g
mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa3/4 łyżeczki
soliFarsz:2 garście
suszonych grzybów leśnych500 g
kapusty kiszonej2 łyżki
oliwyprzyprawy:
sól i świeżo zmielony
pieprz1 łyżka
sosu sojowego1 łyżeczka
cukru1/2 szklanki domowego
bulionu1/4 szklanki
wody100 g
suszonej żurawinyKapustę płuczemy odciskamy i kroimy drobno.Wkładamy na patelnie i smażymy na
oliwieGrzyby namaczamy we wrzątku i dwa
razy zmieniamy
wodę , dodajemy do
kapusty.Podlewamy
bulionem i
wodą.Dodajemy
sól i
pieprz , wsypujemy
żurawinę i dodajemy
sos sojowy ( nabierze fajnego smaku ).Dusimy koło godzinki , odciskamy i zostawiamy do ostygnięcia .Ciasto:Na ceratkę wsypujemy
mąkę robimy w niej dołekW szklance ciepłego
mela rozrabiamy
drożdże z łyżką
cukru.Wlewamy rozrobione
drożdże do dołka w
mące , lekko mieszamy powstaje zawiesina. Zostawiamy na 15 minut.Rozpuszczamy
masło i ostudzone dodajemy do ciasta oraz
żółtka posypujemy
solaZagniatamy ciasto i zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.Po godzinie wałkujemy ciasto na prostokąt. Kładziemy farsz z
kapusty i
grzybów i zawijamy w rulonikKroimy centymetrowe kółeczka . Smarujemy
żółtkiem i do pieca pieczemy 20 minut w 180 stopniach . Podajemy z barszczem


poniedziałek, 22 grudnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter